CPU fanı dönmüyor

Arkadaşlar merhaba.
İdareten bir bilgisayar topladım. Direk bileşenlerini aktarayım size:
Foxconn G41-MXE
Intel Xeon X5460
Kingston 2x4 1333 MHz RAM
Seagate 512 GB 7200 RPM HDD
Casper 300 Watt PSU
Daha takmadığım, yarın alacak olduğum ASUS R7 240
Onboard olarak sistemi kurmayı düşünüyordum, prize taktım çalıştırdıktan bilgisayar açılıyor. Hatta Windows ekranı falan geliyor, komple açılıyor yani ama sadece CPU fanım dönmüyor. Neden olabilir acaba? Dışarıdan ekstra bı fanla açma ihtimalim falan hiç yok zaten saniyede 1 derece ısınıyor işlemci :D Söylemeyi unuttum, bilgisayarı açınca fan kendini bı ittiriyor yarım tur dönüyor sonra duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlla çözülebilir sorun aramamak gerekiyor. Fan sisteminde donanımsal bozukluk varsa da dönmez.
PSU yetersiz diyemem windows açılmış, fan kablosunu takamadın diyemem fan biraz döndükten sonra durmuş. İşlemci de ısı konusunda sıkıntılı bir işlemci o yüzden fansız kullanma. 20-30 TL ye bulursun.

Arkadaşa sordum şimdi daha x5460 işlemci için anakarti modlamadigin için öyle çalışıyor olabilir, işlemci stealth modda çalışıyodur o yüzden ısınıncaya kadar donmeyebilir dedi. Tabi anakarti modlamayinca CPU sıcaklık değeri de yanlış gösteriliyor. Eğer bu yüzden ise sorunum cozulebilir. Niye boşu boşuna bir daha fan alayım ki? Çok mantıksız düşünüyorsunuz hocam kusura bakmayinda

Arkadaşa sordum şimdi daha x5460 işlemci için anakarti modlamadigin için öyle çalışıyor olabilir, işlemci stealth modda çalışıyodur o yüzden ısınıncaya kadar donmeyebilir dedi. Tabi anakarti modlamayinca CPU sıcaklık değeri de yanlış gösteriliyor. Eğer bu yüzden ise sorunum cozulebilir. Niye boşu boşuna bir daha fan alayım ki? Çok mantıksız düşünüyorsunuz hocam kusura bakmayinda
Kardeş modlamadıysan konu başında niye belirtmiyorsun? Yarım yamalak iş yaparsan mantıklı veya mantıksız cevaplar gelir ama sorununa çözüm olmaz. Kusura da bakarım. Önce bir sistemi tam topla parçaları eksiksiz bir araya getir bilmiyorsan yaz nasıl modlanıyor öğren ondan sonra fan çalışmazsa veya farklı bir sorunun olursa yazarsın. Makul cevapları da alırsın. Yarım iş yapıp mantıksız cevap veriyorsunuz kusura bakmayın demekle olmuyor cevaplarda yarım olur. İşlemciye işlem yapılmış, anakart modlanmış sayıyorum o sistemi öyle yazdıysan ona göre cevap yazıyorum.

Seni sayıyla mı gönderiyorlar bilmiyorum da. Modlamaktan vs bahsettin mi başlığı açarken bi bakar mısın önce? Sen yanlış düşünmüyor bunun yerine hiç düşünmüyorsun. Kolay gelsin yapacağın herşeyde. Sana yardım etmeye çalışanda kabahat zaten. Birde laf söylüyor ya.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı