CPU fanı hızlanması sorun olur mu?

RedLife0

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar Intel stok fan kullanıyorum normalde 1600RPM'de dönüyordu. Sonra ne olduğunu bilmediğim bir şekilde 2000RPM civarı dönmeye başlamıştı. Ben de egzoz fan aldım ve sonunda 2800 RPM'lere kadar çıktı fan. Bunun bilgisayara herhangi bir zararı olur mu? Ekstra güç çekme ömür kısaltma gibi.

1627483969250.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici bir ekran kartı mı kullanıyorsunuz yoksa bir grafik işlemci mi?

Merhabalar Intel stok fan kullanıyorum normalde 1600RPM'de dönüyordu. Sonra ne olduğunu bilmediğim bir şekilde 2000RPM civarı dönmeye başlamıştı. Ben de egzoz fan aldım ve sonunda 2800 RPM'lere kadar çıktı fan. Bunun bilgisayara herhangi bir zararı olur mu? Ekstra güç çekme ömür kısaltma gibi.

Eki Görüntüle 1120912
Sorunun nedenini öğrenmemiz lazım. Durduk yere 1600'den 2000'e çıkacak hali yok sonuçta. OC yaptınız mı?

Termal macunu en son ne zaman değiştirdiniz/sürdünüz?
Donanımsal olmayabilir. Eğer sistem CPU sıcaklığını size doğru söyleyip sistem yanlış okuyor ise sistem kendi kendine fan hızını artıyor olabilir. Yakın zamanda herhangi bir fan hızında oynama yapabilecek bir program indirdiniz mi?

Termal macunu en son ne zaman değiştirdiniz/sürdünüz?
Donanımsal olmayabilir. Eğer sistem CPU sıcaklığını size doğru söyleyip sistem yanlış okuyor ise sistem kendi kendine fan hızını artıyor olabilir. Yakın zamanda herhangi bir fan hızında oynama yapabilecek bir program indirdiniz mi?

Macunu 2 gün önce değiştirdim hayır program indirmedim.

İşlemci kullanımı yükselirse veya sıcaklık artarsa fan daha hızlı döner.

Standart bir stok fan 1600RPM oluyor genelde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı