CPU Fanı Hızlı Dönüyor!

İşlemcinizin kaç derecede çalıştığı ve fan profil ayarları ile alakalı bir durum.

Sıcaklıklar makul seviyelerdeyse CPU fanı ile oynamalar yapabilirsiniz.
İster hazır modları kullanırsınız ister kendi ayarlarınızı yaparsınız.

Şu sıcaklık değerleri arasında şu rpm değerlerinde çalışsın diyebilirsiniz.

Anakartınızın markasını söylerseniz ona göre bir program da öneririz.

Son düzenleme:
İşlemcinizin kaç derecede çalıştığı ve fan profil ayarları ile alakalı bir durum.

Sıcakıklar makul seviyelerdeyse CPU fanı ile oynamalar yapabilirsiniz.
İster hazır modları kullanırsınız ister kendi aayarlarınızı yaparsınız.

Şu sıcaklık değerleri arasında şu rpm değerlerinde çalışsın diyebilirsiniz.

Anakartınızın msrkasını söyletseniz ona göre bir program da öneririz.
M5A97 anakartım. Fanı monte ederken işlemci fanı yerine başka fan girişine takmıştım, sonra düzelttim fakat 1400 rpm'de yüksüzken dönüyor. İşlmecim yük altndayken bile 33 derecelerde seyrediyor.

Çok teşekkürler. Peki görev yöneticisinden performansa baktığımda 2. çekirdeğin diğerlerine göre daha fazla işlem yaptığını görüyorum, sorun olabilir mi?

Yo yo her çekirdek aynı yük altında çalışmaz zaten. Gayet doğal bir durum.

Son olarak işlemci sıcaklık değerlerinizi AIDA64 Extreme Edition ile ölçmenizi isteyeceğim, yük altında 33 derece hiç de gerçekçi değil :)

Tahmin ettiğim gibi CoreTemp'in azametine uğramışsın :) 33 derece yanlış bir değer.
Sana attığım linkten programı indir ve yükle. FanXpert programını kullanarak güvenilir değerler elde edebilirsin.

Silent moda geçebilirsin, gerekmedikçe fan hızında belirgin bir artış yapmayacaktır.

Veya users mod ile kendi profilini yaratırsın.
45 dereceye kadar %20 hızda 60 dereceye kadar ise %60 hızda dönecek şekilde ayarlaraın. 44 ve 60 derece aralığında olduğu zaman otomatik olarak ortalar ve ona göre bir hızda döner. 65 ve üzeri için de %80 yaparsın.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı