CPU fanı nasıl sabitlenir?

Xwozzy

Femtopat
Daha fazla  
CPU fanımın marka modeli sanırım bu "Dark dkcca91 AM4" yan taraftaki vidalar ittirilmiyor, anakartın boşluk yerine kadar bile itemiyorum, bilgisayar kasasını yatay kullanmak zorunda kalıyorum, CPU fanının vidalarında yay gibi bir şey var acaba onu mu çıkarmam gerekiyor? Sanırım o yaylar vidayı ittirmemi engelliyor, nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
O yaylar anakarta zarar vermesin diye koyuluyor. Lakin soğutucunun içerisinden anakartın arkasına takabileceğin bir aparat çıktı mı? Eğer çıktıysa onu anakartın arkasına, CPU'nun tam altına yerleştirmen gerekli. Bildiğim kadarıyla anakartın soğutucu kısmına vida takılmıyor.

O yaylar anakarta zarar vermesin diye koyuluyor. Lakin soğutucunun içerisinden anakartın arkasına takabileceğin bir aparat çıktı mı? Eğer çıktıysa onu anakartın arkasına, CPU'nun tam altına yerleştirmen gerekli. Bildiğim kadarıyla anakartın soğutucu kısmına vida takılmıyor.

Bilgisayar camlı kasa yani dik durması gerekiyor diye biliyorum ve CPU fanının kutusundan aparat çıkmadı.

Gösterdiğim vidaları söküp, 2 siyah plastiği çıkartmadan üstüne, vidaların yerine soğutucuyu montajlamaya çalışın. Herhalde öyledir. Ama fazla zorlamayın
1719607824068.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı