CPU fanı nasıl çıkartılır?

• Konuyu başlatan pc1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.953

pc1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX580 8GB / Ryzen5 3600 / 16x16=32GB RAM / B450M anakart /500GB sata ssd 320GB HDD / 600w 80 psu
Bu fanı nasıl çıkartabilirim?

IMG_20230118_182043_609.jpg

Hocam adam daha fan çıkarırken zorlanıp konu açıyor, herhangi bir hava üfleyen alet ile anakart içinde akım oluşturup cihazın bozulacağını bilebilir mi?
Afedersiniz de, kapalı cihazın üzerine hava tutacak, yani anakarta vurmayacak aletle herhalde. Yani bunu cihaz kapalıyken yapcağını bilecek kadar da IQ vardır zannediyorum.

Hava nasıl alet içinde akım oluşturacak cidden ilk defa sizden duyuyorum.

Afedersiniz de, kapalı cihazın üzerine hava tutacak, yani anakarta vurmayacak aletle herhalde. Yani bunu cihaz kapalıyken yapcağını bilecek kadar da IQ vardır zannediyorum.

Hava nasıl alet içinde akım oluşturacak cidden ilk defa sizden duyuyorum.

Ayda en az 2-3 tane kasa geliyor, içini temizlemeye çalıştık hava tuttuk sonra açılmadı, fanlar temizlensin diye. Hem sıcak havayı fanın dibine tutuyorlar hem de tuttukları hava fanlara ve cihaza zarar veriyor bu yüzden bilgisayarda çeşitli arızalara neden oluyor. Dediğim gibi kasa fanı sökmek için konu açan birisi, havayı tutarken fanları eliyle tutması gerektiğini, mümkünse fanların bağlı olduğu kabloları çıkarması gerektiğini nereden bilsin.

Ayda en az 2-3 tane kasa geliyor, içini temizlemeye çalıştık hava tuttuk sonra açılmadı, fanlar temizlensin diye. Hem sıcak havayı fanın dibine tutuyorlar hem de tuttukları hava fanlara ve cihaza zarar veriyor bu yüzden bilgisayarda çeşitli arızalara neden oluyor. Dediğim gibi kasa fanı sökmek için konu açan birisi, havayı tutarken fanları eliyle tutması gerektiğini, mümkünse fanların bağlı olduğu kabloları çıkarması gerektiğini nereden bilsin.
En sıcakta aynı yere tutarsa evet bunda katılıyorum ama fanı tutma, kablolara dikkat etme gibi durumlar yapmadım, hep de böyle temizlerim kasamı, daha bir sıkıntı çıkmadı.

Bu kişi bu fanı dediğiniz gibi sökmeye kalksa bir dert, çıkartınca büyük ihtimalle macunu olmayacak, macun sürmesini bilemeyecek, her yer macun olacak, sonra fanı bir daha takmaya çalışacak, pinler kırılacak..

Ben halen havanın tüm bunlardan daha zararsın olduğunu düşünüyorum. Saygılar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı