CPU Fanı Ses Problemi

Daha fazla  
Selam.
GA-Z270X-Ultra Gaming
(rev. 1.0)
anakart
Intel Core i5 7600K Soket 1151 3.8GHz işlemci
ve kutudan çıkan
anakartımın fanının yaptığı ses için BIOS'da ve Google'da çok dolaştım, ancak çözüm bulamadım veya beceremedim. :(
BIOS'da smart fan ayarlarda iken slent modunda bile devir sürekli hızlanıp yavaşlıyor. İşlemci fanı adeta yarış arabaları gibi ses yapıyor. Orta düzey bir PC kullanıcısına önerileriniz olabilir mi? Diğer bir sorunum ise bu anakartın OC ayarları hakkında bilgi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.

K ibareli işlemcilerin yanında stok soğutucu gelmiyor bildiğim kadarıyla ama sizin şansınıza geldi diyelim :) stok soğutucunun mantığı işlemciyi kabul edilebilir sıcaklıkta tutmasıdır . K ibareli işlemciler normal işlemcilere göre daha yüksek frekans değerlerine sahip olduğu için daha fazla ısınır bu yüzden yanında stok soğutucu vermezler çünkü stok soğutucular normal işlemcileri zar zor soğutuyor;). Sizin işlemcinizi soğutmak için yüksek devirlerde dönüyordur büyük ihtimal o yüzden ses seviyesi yüksek olması normal.
Benim önerim sana OC yapmayı düşünüyorsan iyi bir sıvı soğutma alman o kadar param yok diyorsan en az 4 ısı borusuna sahip Hava soğutucu alman.

K ibareli işlemcilerin yanında stok soğutucu gelmiyor bildiğim kadarıyla ama sizin şansınıza geldi diyelim :) stok soğutucunun mantığı işlemciyi kabul edilebilir sıcaklıkta tutmasıdır . K ibareli işlemciler normal işlemcilere göre daha yüksek frekans değerlerine sahip olduğu için daha fazla ısınır bu yüzden yanında stok soğutucu vermezler çünkü stok soğutucular normal işlemcileri zar zor soğutuyor;). Sizin işlemcinizi soğutmak için yüksek devirlerde dönüyordur büyük ihtimal o yüzden ses seviyesi yüksek olması normal.
Benim önerim sana OC yapmayı düşünüyorsan iyi bir sıvı soğutma alman o kadar param yok diyorsan en az 4 ısı borusuna sahip Hava soğutucu alman.

manuel düşürdüm hızı :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı