CPU fanı üste bakıyor ise egzoz fanı üste takılır mı?

RAM
Corsair 2x8
Ekran kartı
Asus GTX 1080
Anakart
MSI B450 Gaming Plus
İşlemci
Ryzen 5 3600
Egzoz fanını üste taksam işlemci soğutucu o tarafa dönük olduğu için ekstra bir avantajı olur mu?

WhatsApp Görsel 2023-09-02 saat 00.39.29.jpg

Bence işlemci soğutucuyu düzelt. Böyle saçma duruyor. Önden gelen temiz havayı direkt alırsa daha sağlıklı olur. Bu şekilde ekran kartının sıcak havasını da çekiyor.
Keşke yapabilsem maalesef olmuyor. AM4 için olan aparat sadece bu yönde oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk defa böyle bir soğutucu blok dizilimi görüyorum :D
Epey eski ondandır :) Değiştirmeyi de düşünüyorum. Beyaz kasaya şık beyaz bir hava soğutucusu güzel olur. Hem daha iyi soğutma yapar ve CPU fanı da muhtemelen daha sessiz çalışacaktır.

Keşke yapabilsem maalesef olmuyor. AM4 için olan aparat sadece bu yönde oluyor.
İlginç.

Epey eski ondandır :) Değiştirmeyi de düşünüyorum. Beyaz kasaya şık beyaz bir hava soğutucusu güzel olur. Hem daha iyi soğutma yapar ve CPU fanı da muhtemelen daha sessiz çalışacaktır.
Evet, iyi olur:

Son düzenleme:
Merhaba,

En azından kule tipi işlemci soğutucusu üzerinde yer alan fanı söküp radyatörün üst tarafına takın diyeceğim ama bu seferde ısınan havayı alıp ekran kartına üfleyecek. En güzeli soğutucuyu satıp yenisini almak. Hem görüntü hem performans olarak daha iyi sonuç verecektir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı