CPU fanımı değişip sıvı soğutma yaptım. CPU fanım yok ama sistemde varmış gibi gözüküyor. Normalde orada sıvı soğutmaya ait iki fan gözüküyor bir de egzoz fanım var kasada o kadar.
Rampage Deeplight 240.
Pompanın kendisi CPU_FAN1 girişine takılı. Sıvı soğutmaya ait iki fan ise sys_fan3 ve sys_fan4 girişlerine takılı. PUMP_FAN1 girişi boştaymış. İlla PUMP_FAN1 girişine mi takmam gerekiyor yoksa böyle kalsa da olur mu?
Aslında olması gereken sıvı soğutmanın kutusundan 1 adet Y kablo çıkar, sıvı soğutmanın iki fanını bu Y kabloya bağlarsın ve onu da CPU_FAN portuna takarsın. Pompa kablosunu da PUMP_FAN1 portuna takarsın. Sen hepsini farklı yerlere takmışsın
Aslında olması gereken sıvı soğutmanın kutusundan 1 adet Y kablo çıkar, sıvı soğutmanın iki fanını bu Y kabloya bağlarsın ve onu da CPU_FAN portuna takarsın. Pompa kablosunu da PUMP_FAN1 portuna takarsın. Sen hepsini farklı yerlere takmışsın
Hayır pompa deviri de tam devir çalışır. Ben şu an o şekil kullanıyorum BIOS'tan hiçbir pump speed agarı yapmadım sabit 3400 RPM dönüyor. Radyatör fanlarını da 50 dereceyi geçene kadar dönmeyecek şekilde ayarladım.