CPU Fanının Bazen Çalışmama Sorunu

Sebastiann

Kilopat
Katılım
21 Kasım 2015
Mesajlar
114
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün her zamanki gibi bilgisayarı açtığımda işlemci fanımın dönmediğini fark ettim. Önce tozlanmıştır diye düşünerek iyice temizledikten sonra tekrar denedim. Baktım hala dönmüyor biraz elle destek verdim. Baktım biraz destek verince (1-2 dakika kadar) dönmeye başladı. Tamam dedim, herhalde düzelmiştir fakat kapatıp açtığımda gene başta biraz yavaşça dönmeye çalıştığını, sonra takılır gibi olduğunu gördüm. Ben de araştırayım dedim ve yağlamaktan bahsedilmiş. Ben de bunu düşündüm fakat nasıl yağlanacağı konusunda bilgim yok.

Birde başka bir sıkıntısı olabilir mi? Bir yerde okuduğumda çalışmıyorsa uyarı gelmeli gelmiyorsa işlemci sıkıntılıdır demişler, benim BIOS uyarı veriyor ilk açtığımda kontrol edin fanı diye. Yani sıkıntının yağlamayla geçeceğini düşünüyorum. Birde az da olsa sanki arada sırada elle döndürdüğümde bir şeye yapışmış gibi zor dönüyor, biraz daha dönünce yağ gibi kayıyor buda benim yağlarsam hızlanacağı konusunda ikna ediyor. Tavsiyeleriniz neler acaba?
 
Merhaba kardeşim öncelikle temizleme işlemini yap video attım orda detayları var yağlama işlemini fln yap
eğer sorun devam ediyorsa allah rahmet eylesin yeni bir fan alma vaktin gelmiştir
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
:D zaten videoyla da alakası yok sayılır benimki yeni modelden camdan dolayı biraz yansıdı ama bu işte :D
 

Dosya Ekleri

  • 6b553fb4-5d46-42fb-aef4-d6646a4b823d.jpg
    6b553fb4-5d46-42fb-aef4-d6646a4b823d.jpg
    88,9 KB · Görüntüleme: 87
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı