CPU güç kablosunu takınca sistem açılmıyor

543000

Centipat
İncehesap'tan 12400F aldım. Taktım sistemime fakat CPU güç kablosunu takınca sistem gidip geliyor. Yani açma tuşuna basıyorum 1 saniyeliğine fanlar dönüyor sonra duruyor sonra bir daha sonra bir daha. Dün bir konu daha açmıştım buna benzer nitelikte fakat işlemci kaynaklı olabileceğini düşünmeye başladım. Anakarttaki ana bağlantıları da yaptım. Fakat çözemiyorum 2 gündür. Sizin yorumunuz nedir?

Sistem:
Intel i5 12400F
ASUS Prime H610M-K D4
Corsair 2 X 8 GB CL16 3200MHz
Palit RTX 3070 8 GB
High Power Elite Series 850W Bronze

Psu kaynaklı bi sorun gibi sanki. Bilgisayarın fişlerini komple çıkartıp tekrar takmayı denedin mi hiç?

Anakart modelinizi yazabilir misiniz? Bios güncellemesi ile alakalı olabilir bios pilini de söküp takmayı denediniz mi?

Kanka valla büyük ihtimal elektriksel bi problem var. İşlemci olduğunu sanmıyorum. Anakartın alt tarafına taktığımız küçük ince kablolarınına falan bi bak. Orda Power kablosunu takamamış olabilirsin.

Merhaba,

Sizin açıkladığınız sorun, anakartınızın işlemcinize güç verme konusunda bir sorun yaşamasına işaret ediyor. Bu tür bir sorun, genellikle anakartınızın BIOS güncelleştirilmemiş olmasından kaynaklanabilir. Anakartınızın BIOS güncelleştirilmemiş olması, anakartınızın yeni işlemcileri destekleyememesi sonucunu doğurabilir ve bu da işlemcinizin doğru bir şekilde çalışmasını engeller.

Bu nedenle, öncelikle anakartınızın BIOS güncelleştirilmesi gerekebilir. Anakartınızın BIOS güncelleştirme işlemini nasıl yapacağınız hakkında bilgi almak için, anakartınızın kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz. Anakartınızın kullanım kılavuzuna, anakartınızın üretici firmasının resmi web sitesinden erişebilirsiniz.

Anakart modelinizi yazabilir misiniz? Bios güncellemesi ile alakalı olabilir bios pilini de söküp takmayı denediniz mi?
Anakart modelim Asus Prime H610M-K. Sitesinden baktım asusun 13. Nesile kadar işlemci desteklediği yazıyor.

Eğer ki 4 pin ATX kabloyu takınca böyle bir sorun oluyorsa arıza işlemcinizdedir.
Çok bilgim yok söylediğiniz şey hakkında o yüzden daha spesifik olabilirmisiniz? Anakarta giden asıl büyük güç kablosu var onu takıyorum PSU'dan. Ekran kartına iki adet PCI-e takıyorum, birde CPU'ya 4x4 olanı takıyorum. Başka takmadığım birşeymi kalmış

Eski psu'nun sadece cpu güç girişini mi bağladınız yoksa 24 pin kablosunu'da bağladınız mı ?
24 pin kablosunu anakarta takıp psu'ya da güç kablosunu taktım. Ve ekran kartı ile cpu'ya da güç verdim tabi denerken

Merhaba,

Sizin açıkladığınız sorun, anakartınızın işlemcinize güç verme konusunda bir sorun yaşamasına işaret ediyor. Bu tür bir sorun, genellikle anakartınızın BIOS güncelleştirilmemiş olmasından kaynaklanabilir. Anakartınızın BIOS güncelleştirilmemiş olması, anakartınızın yeni işlemcileri destekleyememesi sonucunu doğurabilir ve bu da işlemcinizin doğru bir şekilde çalışmasını engeller.

Bu nedenle, öncelikle anakartınızın BIOS güncelleştirilmesi gerekebilir. Anakartınızın BIOS güncelleştirme işlemini nasıl yapacağınız hakkında bilgi almak için, anakartınızın kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz. Anakartınızın kullanım kılavuzuna, anakartınızın üretici firmasının resmi web sitesinden erişebilirsiniz.
PC açılmıyorken bios güncellemesini nasıl yapıcam anlamadım?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı