CPU güç uzatma kablosu yandı

Kingripper

Decapat
Merhaba, elimde eski PSU vardı değiştirdim. High Power 500W ile fakat CPU kablosu kısa geldiğinden eski olan uzatma kablosunu tekrar takıp anakarta taktım fakat 4, 5 gün sonra yanık kokusu geldi. Başta fakat elimi kabloya atığım zaman çok kötü ısınmıştı ve yanmıştı. Acaba nedeni nedir ve hangi uzatma kablosunu tavsiye esersiniz? (4pin).

Nasıl ya? 80₺ kablo + 280₺ kargo diyor.
Valla hocam bende şaşırdım. Abartmış baya. 😮
n11.com'dan ATX Güç Kaynağı 12V 4-Pin P4 CPU Power Erkek-Dişi Uzatma Kablosu seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
Hocam genelde hep bu modeller var.

Vallahi hocam bende şaşırdım. Abartmış bayağı. 😮
n11.com'dan ATX güç kaynağı 12V 4-pin P4 CPU Power erkek-dişi uzatma kablosu seçtim! Alışverişin uğurlu adresi'nde fiyatlar harika!
Hocam genelde hep bu modeller var.

N11'den bunun başka modelini istedim fakat bir arkadaşta daha bugün istedikten sonra fotoğraf atmış onunda yanmış acaba neden böyle bir durum var tekrar olur mu ki?
Kablonun direncine bağlı bir durum olmalı.
Mümkünse fotoğraf atar mısınız?

Dosya Ekleri

• IMG-20200627-WA0007.jpeg
    IMG-20200627-WA0007.jpeg
    773,3 KB · Görüntüleme: 124
  • IMG-20200627-WA0002.jpeg
    IMG-20200627-WA0002.jpeg
    1,7 MB · Görüntüleme: 121
  • IMG-20200627-WA0000.jpeg
    IMG-20200627-WA0000.jpeg
    1,9 MB · Görüntüleme: 114
  • IMG-20200627-WA0004.jpeg
    IMG-20200627-WA0004.jpeg
    490,7 KB · Görüntüleme: 102
Hocam kablo kalitesi ile ilgili bir durum.
Resimdeki Molex çevirici.

Aynen az araştırdım bu kabloların içinde bakir yerine demir karışımı kullanıyorlarmış ve bende N11'den istetim. Galiba yine yanacak bakır kablo tavsiyeniz var mıdır acaba?
Bu sahtekarlar varken ne kablolar, ne sistemler yanar. Bilgisayarcılara elinde neodyumla gidip veya paket geldiğinde ve tavsiyem etkisinden dolayı neodyum mıknatıs bulup, yoksa etkisi az olsada normal mıknatıs ile kabloya dokunup çekip, çekmediğini deneyin. Eğer çok hafif bir çekilme söz konusu ise bakır değil, karışım veya demirdir direkt olarak iade edin yada almayın. Neodyum zaten direkt olarak yapışıp, bırakmıycaktır.
Kablonun bütün gövdesine dokundurarak test edin çünkü konnektör başları bakır olup orta kısımlarda farklı alaşım kullanabiliyorlar.
Aynı zamanda bakır bir kablo ısınmaz içerisinden 235W geçen bir 8 pin bile.
Çoğaltıcı olsun, uzatma olsun, çevirici olsun hepsinde var bu sahtekarlık.

Bu sahtekarlar varken ne kablolar, ne sistemler yanar. Bilgisayarcılara elinde neodyumla gidip veya paket geldiğinde ve tavsiyem etkisinden dolayı neodyum mıknatıs bulup, yoksa etkisi az olsa da normal mıknatıs ile kabloya dokunup çekip, çekmediğini deneyin. Eğer çok hafif bir çekilme söz konusu ise bakır değil, karışım veya demirdir direkt olarak iade edin ya da almayın. Neodyum zaten direkt olarak yapışıp, bırakmıycaktır.
Kablonun bütün gövdesine dokundurarak test edin çünkü konnektör başları bakır olup orta kısımlarda farklı alaşım kullanabiliyorlar.
Aynı zamanda bakır bir kablo ısınmaz içerisinden 235W geçen bir 8 pin bile.
Çoğaltıcı olsun, uzatma olsun, çevirici olsun hepsinde var bu sahtekarlık.

Kesinlikle haklısnız. Gerek de kalmadı gibi ama yedek olarak kalsın PSU'nun kayboluşunu güçlük olsa da çekebildim fakat bir sıkıntı var oyunlarda FPS düşmüş ve işlemci daha çok ısınıyor acaba termal macununa birşey mi oldu 2 3 hafta önce sürmüştüm fakat 1 haftadır aciyorm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı