Çözüldü CPU ışığı kırmızı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bbiemnt

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni bir sistem topladım ilk çalıştırdığımda sorunsuz çalıştı ama dun tekrardan çalıştırmaya çalıştığımda kasadaki fanlar ve RGB'ler çalışıyordu ama monitor, klavye ve mouse asla calismadi. Bilgisayarciya goturdugumde orada yine sorunsuz calisti eve geldigimde tekrar denedim yine calisti ama kapatip actigimda yine ayni şey oldu.
Denedigim yontemler:
  • RAM'i söküp baska slota takmak.
  • GPU'yu söküp tekrar takmak.
  • CMOS'u resetlemek.
  • DisplayPort'u GPU'dan anakarta takip denemek.
Ama hicbiri ise yaramadi. PC specsleri de su sekilde:
Gigabyte B650 Eagle AX, Ryzen 5 7500F, Crucial Pro 16 GB RAM, RX 9060XT 16 GB, MSI MAG A650bnl PSU

Baska onerileriniz varsa cok sevinirim cunku kasayi tekrar goturmek cok zor olacak.

Merhaba. Yeni bir sistem topladım ilk çalıştırdığımda sorunsuz çalıştı ama dun tekrardan çalıştırmaya çalıştığımda kasadaki fanlar ve RGB'ler çalışıyordu ama monitor, klavye ve mouse asla calismadi. Bilgisayarciya goturdugumde orada yine sorunsuz calisti eve geldigimde tekrar denedim yine calisti ama kapatip actigimda yine ayni şey oldu.
Denedigim yontemler:
  • RAM'i söküp baska slota takmak.
  • GPU'yu söküp tekrar takmak.
  • CMOS'u resetlemek.
  • DisplayPort'u GPU'dan anakarta takip denemek.
Ama hicbiri ise yaramadi. PC specsleri de su sekilde:
Gigabyte B650 Eagle AX, Ryzen 5 7500F, Crucial Pro 16 GB RAM, RX 9060XT 16 GB, MSI MAG A650bnl PSU

Baska onerileriniz varsa cok sevinirim cunku kasayi tekrar goturmek cok zor olacak.

RAM'i hangi slota taktınız? Soldan 2. Slotta olacak, BIOS güncel olacak.

Evindeki prizde topraklama var mı hocam? Ayrıca kullandığın PSU bazı anakartlarda sıkıntı çıkartabiliyor. Bana göre sorun kesinlikle PSU'da kullandığın prizi ve kabloları değiştirip tekrar dene çünkü orada çalışıp burada çalışmamasının başka nedeni olamaz herhalde.

RAM'i hangi slota taktınız? Soldan 2. Slotta olacak, BIOS güncel olacak.
soldan 2deydi 1e taktim o zaman fan isiklari da sondu. bir de 4te denedim onda da ise yaramadi. biosu guncellememistim acaba o cozum olabilir mi?

CPU kablosunu çıkarıp düzgün şekilde yeniden takmayı denediniz mi?
onu denemedim ama simdi deneyeyim

Evindeki prizde topraklama var mı hocam? Ayrıca kullandığın PSU bazı anakartlarda sıkıntı çıkartabiliyor. Bana göre sorun kesinlikle PSU'da kullandığın prizi ve kabloları değiştirip tekrar dene çünkü orada çalışıp burada çalışmamasının başka nedeni olamaz herhalde.
akim korumali prizde takili ama baska prizde deneyeyim bir de

Dosya Ekleri

• IMG_0081.jpeg
    IMG_0081.jpeg
    118,9 KB · Görüntüleme: 2

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı