CPU Isınma Problemi

Rhaegar_

Hectopat
Merhabalar. Bugün başlayan CPU fazla ısınması durumu dün ya da önceki gün yoktu. CPU kullanımım genelde %20 seviyelerinde ama 10 saniyeliğine bile %100'e çıksa sıcaklık hemen 90 derecelere fırlıyor ve fanlar tam kapasite çalışmaya başlıyor ama işin tuhaf yanı dışarı sıcak hava üflemiyorlar. Termal macun yenilemeyeli uzun süre oldu ama sorunumun birden bire başlaması kafamı karıştırdı. Eklediğim resimde görüldüğü gibi minecraft'te bile sorun yaratıyor, son oynadığımda böyle bir problem yoktu. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Base Profile Screenshot 2019.09.30 - 12.28.13.45.png
    Base Profile Screenshot 2019.09.30 - 12.28.13.45.png
    45,4 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Termal macun kurumuş gibime geldi kaliteli bir macun ile halledersiniz.
Onun dışında temizlik zamanı gelmiş olabilir.

Ama nedense CPU çok kullanılıyor.
Programlardan kaynaklı olma ihtimali de var. Son günlerde çıkan programlar arkada PC'ye mining yaptırıyor gizli gizli.

Termal macun kurumuş gibime geldi kaliteli bir macun ile halledersiniz.
Onun dışında temizlik zamanı gelmiş olabilir.

Ama nedense CPU çok kullanılıyor.
Ben de ondan şüphelendim ama sorunun birden başlaması beni endişelendirdi.
Programlardan kaynaklı olma ihtimali de var. Son günlerde çıkan programlar arkada PC'ye mining yaptırıyor gizli gizli.
Evet o da olabilir. Son günlerde program yüklediğimi hatırlamıyorum, böyle bi durum varsa nasıl engelleyebilirim ?

Ondan dedim.
Oyun Minecraft galiba ekran kartı %50 ama CPU kullanımı %83.
4 Çekirdeği birden kullanmaz diye biliyorum Minecraft. Ha kullansa bile bu kadar fazla olmaması lazım.

Ben de ondan şüphelendim ama sorunun birden başlaması beni endişelendirdi.

Evet o da olabilir. Son günlerde program yüklediğimi hatırlamıyorum, böyle bi durum varsa nasıl engelleyebilirim ?
Boş işlemde CPU ve GPU kullanımını gözlemleyin. Duruma göre tekrar yazın. Ani iniş çıkış olmaması lazım.
Bilgisayar en son ne zaman formatladınız?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı