CPU kırmızı, DRAM turuncu yanıyor

deva

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Lexar ddr5 32gb 6000mhz
Ekran kartı
Galax rtx 4070 super
Anakart
B650 gaming plus wifi
İşlemci
R5 7500f
Merhaba, yeni sistem topladim fakat sistemi actigimda CPU ve DRAM isiklari yaniyor ve ekrana goruntu gelmiyor. (PSU eski sistemden kalma). CPU guc soketine (artik ne deniyorsa) 8+8 takilmasi gerekirken PSU'da sadece 8 oldugu icin onu takabildim. Sebebi bu olabilir mi?

Sistem bir süre sonra açılıyor mu yoksa hep öyle mi kalıyor? Memory training sebebiyle bir süre o şekilde kalıp 30-60 saniye sonra sistem açılıyorsa normal bu, sorun yok.

Sistem bir süre sonra açılıyor mu yoksa hep öyle mi kalıyor? Memory training sebebiyle bir süre o şekilde kalıp 30-60 saniye sonra sistem açılıyorsa normal bu, sorun yok.

Sistem aciliyor. Onda problem yok. RAM'in RGB'si yaniyor, ekran kartinin fanlari vesaire calisiyor. Fakat goruntu gelmiyor. Bekledim 2 dakika vesaire ama simdi tekrar acayim sistemi. Donus yaparim.

RAM'lerin yerini değiştir ondan önce BIOS sıfırla eğer yine olmazsa RAM uyumsuz.

RAM'lerin yerini degistirdim. BIOS sifirlamayi nasıl yapacagiz acaba? Sistemi daha adamakıllı kullanmadim. 5 dakika falan acik kaldi ama kargo bana cuma geldi. Iade edebiliyor muyum?

RAM'leri tek tek dene bütün slotlarda DRAM ışığının gidip gitmediğine bak.

Her slotu denedim, her birinde yaniyor.

Ve sanirsam acilmiyor anlamadim cunku klavyenin isigi yanmiyor.

RAM'lerin yerini değiştir ondan önce BIOS sıfırla eğer yine olmazsa RAM uyumsuz.

RAM'ler uyumlu, kimisiyle calismis sanirsam.

Son düzenleme:
En az 1 slotta çalışması lazımdı. Ramler uyumsuz olabilir. Büyük ihtimal anakartın o işlemciyle çalışması için bios güncellemesi yapmanız gerek.

Ram'leri tek tek takıp açmayı dene. İşlemci soketine bak, yerleştirirken pinlerde bükülme olduysa sistem açılmaz.

En az 1 slotta çalışması lazımdı. RAM'ler uyumsuz olabilir. Büyük ihtimal anakartın o işlemciyle çalışması için BIOS güncellemesi yapmanız gerek.

Artik sadece sistem acilirken yaniyorlar, simdi sistem acildiktan sonra VGA isigi beyaz yaniyor.

RAM'leri tek tek takıp açmayı dene. İşlemci soketine bak, yerleştirirken pinlerde bükülme olduysa sistem açılmaz.

Kontrol edeceğim.

Ben goremedim, siz de bakar misiniz? Buradan zor olur tabii, isigin da kalitesi kotu ama bir goz atarsaniz cok sevinirim. @ceyyhun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…