CPU kırmızı ışığı yanıyor ekran yok

Kaan00151

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 32 GB 3200 mhz
Anakart
Msı b550 tomahawk
Öncelikle iyi günler. Ben yeni aldığım sıvı soğutmayı taktım ve elektrik verdim. Anakartta CPU ışığı yanmaya başladı ve soktum normal denedim lakin gene aynı hata uzay montaj yaptım değişmedi. Pinlerde yamulma yok lakin kasa açılıyor ama ekran görüntü gelmiyor. Klavye fare de calismiyor. Kasanın elektirigi yokken acma tuşuna basınca saniyelik açılıp kapanıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20230719_105837.jpg
    IMG_20230719_105837.jpg
    209,2 KB · Görüntüleme: 72
Şu an bilgisyar açılıyor ama görüntü gelmiyor klavye çalışmıyor işlemcide çok ufak sadece 1 tane pininde termal var bundan sıkıntı olabilir mi?

O pinin hangi yolu kontrol ettiğini bilemezsin. O yüzden evet olabilir. İçine nasıl macun bulaştırabildin bilmiyorum ama temizlerken yamultup kullanılmaz hale getirme derim.

Hayir gelmiyor monitörde gelmiyor

Evet taktım

Şuan bilgisyar açılıyor ama görüntü gelmiyor klavye çalışmıyor işlemcide çok ufak sadece 1 tane pininde termal var bundan sıkıntı olabilirmi

Msı 650 w
Önemli bir pine denk geliyorsa termal macun, sıkıntı yaratır evet. İzopropil alkol varsa alkol ile diş fırçasıyla bastırmadan temizlemeyi deneyin, yoksa da deneyin.

Önemli bir pine denk geliyorsa termal macun, sıkıntı yaratır evet. İzopropil alkol varsa alkol ile diş fırçasıyla bastırmadan temizlemeyi deneyin, yoksa da dediğinizi yapacağım

Önemli bir pine denk geliyorsa termal macun, sıkıntı yaratır evet. İzopropil alkol varsa alkol ile diş fırçasıyla bastırmadan temizlemeyi deneyin, yoksa da deneyin.
Dediğinizi deneyeceğim

Bu taktığınız işlemci nedir?
Ryzen 7 5800x3d

Anakartın üzerinde çizgi olan şeyler yol dostum. Eğer anakart a birşey sürttüyseniz farkında olmadan işlemcinin pinlerine giden yolları kopardınız demektir. Yani işlemcinizde bilinmeyen sayıda pin yok gibi düşünün. Eğer bir şey düşürdüyseniz anakartın üzerine, bu darbe olur bir baskı olur vs. Bilgisayarcıya götürüp tamir ettirmeniz daha makul olur. Ben 7 tane yol kopartmışım 1000TL ye yol çektirdim dediğim gibi. Götürdüğünüz bilgisayarcıda işini bilen ve kazık atmayacak cinsten olması gerekir.
Sıvı soğutma apartini takerken biraz zorlamıştim galiba yol üzerinde izler var ondan kaynaklı olabilirmi

Hocam Klavye mouse ışık geliyor mu? Geliyor ise bir olasılık ile benim yaşadığım sorun ile aynı. Anakartın yollarından birine bilmeden zarar verdiniz demektir. Ne alaka? Diyecek olursanız CPU yu görmüyor tam olarak.
Gelmiyor hocam klavyeye de

İslemcimi soktuğum halede anakart çalışıyor ve ışık yanmaya devam ediyor galiba anakartta problem var garantiye yollamayı deneyeceğim

Öncelikle iyi günler. Ben yeni aldığım sıvı soğutmayı taktım ve elektrik verdim. Anakartta CPU ışığı yanmaya başladı ve soktum normal denedim lakin gene aynı hata uzay montaj yaptım değişmedi. Pinlerde yamulma yok lakin kasa açılıyor ama ekran görüntü gelmiyor. Klavye fare de calismiyor. Kasanın elektirigi yokken acma tuşuna basınca saniyelik açılıp kapanıyor.
İşlemcimi soktum ve calistirdim gene aynı şey devam ediyor sabit hiçbir şekilde ne denediysem sönmüyor ve ekrana görüntü gelmiyor garantiye yollamayı deneyeceğim

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı