CPU kırmızı ışığı yanıyor ekran yok

Kaan00151

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 32 GB 3200 mhz
Anakart
Msı b550 tomahawk
Öncelikle iyi günler. Ben yeni aldığım sıvı soğutmayı taktım ve elektrik verdim. Anakartta CPU ışığı yanmaya başladı ve soktum normal denedim lakin gene aynı hata uzay montaj yaptım değişmedi. Pinlerde yamulma yok lakin kasa açılıyor ama ekran görüntü gelmiyor. Klavye fare de calismiyor. Kasanın elektirigi yokken acma tuşuna basınca saniyelik açılıp kapanıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20230719_105837.jpg
    209,2 KB · Görüntüleme: 72
Ne demek istediğinizi inanın anlayamadım.
Anakartın üzerinde çizgi olan şeyler yol dostum. Eğer anakart a birşey sürttüyseniz farkında olmadan işlemcinin pinlerine giden yolları kopardınız demektir. Yani işlemcinizde bilinmeyen sayıda pin yok gibi düşünün. Eğer bir şey düşürdüyseniz anakartın üzerine, bu darbe olur bir baskı olur vs. Bilgisayarcıya götürüp tamir ettirmeniz daha makul olur. Ben 7 tane yol kopartmışım 1000TL ye yol çektirdim dediğim gibi. Götürdüğünüz bilgisayarcıda işini bilen ve kazık atmayacak cinsten olması gerekir.

Yanlış bilgi
Adamın farklı bir işlemcisi yoksa BIOS güncellemesi yapması mümkün değil.

CPU güç soketleri takılı.

RAM konumunu değiştirmesi gerekiyor evet, çünkü yukarıda arkadaşın attığı manual'a göre 2'li veya tekli RAM konfigürasyonu her zaman DIMMA2'den başlamalı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok ciddi sıkıntı var. Konu sahibi ben değilim. Alıntıladığım mesajın verdiğin ya da yaşadığın acemilikle alakası yok. 2TL koyup deneyebilirsin yanıtına sordum ben o soruyu? Anlamayan ben değilmişim çok şükür.

Para ver ben deneyeyim demiş galiba hocam

İnanın anlayamadım kafa yapısını. Noktaya virgüle uzaklaştırma atıp bunları görmemesi moderatörlerin şaka gibi.

İşlemcisini bilmediğim için güncelleme yapıp yapamayacağını bilmiyorum. Zira zaten yazar sitesinde şüpheleniyorsa.
CPU güç soketi takılı fakat temassızlık vb. durumlar olabilir. Yanlış takılmış olabilir. Bunların sebep olduğunu değil, olabileceğini kontrol etmesi gerektiğini söyledim. İyi Sosyaller.

Ramleri degistirdim lakin gene aynı

Ramleri degistirdim lakin gene aynı
Hocam Klavye mouse ışık geliyor mu? Geliyor ise bir olasılık ile benim yaşadığım sorun ile aynı. Anakartın yollarından birine bilmeden zarar verdiniz demektir. Ne alaka? Diyecek olursanız CPU yu görmüyor tam olarak.

Hocam Klavye mouse ışık geliyor mu? Geliyor ise bir olasılık ile benim yaşadığım sorun ile aynı. Anakartın yollarından birine bilmeden zarar verdiniz demektir.
Hayir gelmiyor monitörde gelmiyor

DP kablosunu doğru yere taktınız değil mi? Yeni alınan bilgisayarlarda bu hata yapılabiliyor.
Evet taktım

Şuan bilgisyar açılıyor ama görüntü gelmiyor klavye çalışmıyor işlemcide çok ufak sadece 1 tane pininde termal var bundan sıkıntı olabilirmi

Değişiklik yaratır mı bilmiyorum ancak bir de CPU_FAN1 header'ına takın pompayı.

Güç kaynağı ne?
Msı 650 w

Işık gelmiyor ama kasa çalışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…