@FurkanTechno Benim ram hafızam 8GB bunu 16' ya yükselteceğim yani elimde bulunan ram' den bir tane daha takacağım. Bunun takımı için tüm parçaları çıkarmak gerekiyor mu yoksa hemen takılabilir mi ? Yani ekran kartını felan sökmeden.
@FurkanTechno Benim ram hafızam 8GB bunu 16' ya yükselteceğim yani elimde bulunan ram' den bir tane daha takacağım. Bunun takımı için tüm parçaları çıkarmak gerekiyor mu yoksa hemen takılabilir mi ? Yani ekran kartını felan sökmeden.
GTA 5'e girdiğinizde CPU kullanımının %90 olması çok normal güçlü bir oyun. CPU eğer iyi soğutuluyorsa CPU'ya zarar gelmeyecektir. CPU kullanımı %100 olması CPU'ya zarar vermez. Ekran kartı frekansını düşürmüyorsa droplar olmayacaktır. CPU kullanımı %100 olunca biz buna ekran kartına darboğaz diyoruz.
Sıcaklıkları ölçmek için Speecy programını kullanabilirsiniz: Speccy - System Information - Free Download
GTA 5'e girdiğinizde CPU kullanımının %90 olması çok normal güçlü bir oyun. CPU eğer iyi soğutuluyorsa CPU'ya zarar gelmeyecektir. CPU kullanımı %100 olması CPU'ya zarar vermez. Ekran kartı frekansını düşürmüyorsa droplar olmayacaktır. CPU kullanımı %100 olunca biz buna ekran kartına darboğaz diyoruz.
Sıcaklıkları ölçmek için speecy programını kullanabilirsiniz: Speccy - System Information - Free Download
Arkadaşlar bilgisayarı açtığımda CPU kullanımı %10 civarında oluyor. GTA 5' e girdiğimde ise %80-90'lara çıkıyor. Bu bir sorun mudur ? CPU kullanımının %100 olması zarar verir mi ? Detaylı bir bilgi verirseniz sevinirim.
Ayrıca oyunlardaki kasmaları, dropları da etkiler mi ?
Ve de eklemek isterim Windows 10 işletim sisteminde işlemcinin sıcaklığını nereden öğrenebilirim ?
Intel bunu kendi resmi sitesinde söylemişti. "CPU'lar, %100 CPU kullanımında güvenli bir şekilde çalışacak şekilde tasarlanmıştır." GTA 5 gibi güçlü bir oyunda çok normal. Sıcaklık 80 derecelere çıkmıyorsa sorun olmaz.