Ne olursa olsun işlemciye yük bindiren trojan felan olabilir. Anca Prime 95 full yük bindiriyor, çok kuvvetli bir yazılım/virüs çalışıyor olabilir arka planda.
Bence ilk bios güncellemesi ile başla, stabilite sorunu felan ortadan kalksın donanımsal olarak. Ondan sonra devam edersin yapılacak işler çıktığı takdirde.
Anakart, işlemci, ekran kartı, bellek ve sabit sürücüleri bilgisayarları oluşturan kas ve kemik sistemi gibi düşünün. Bu sistemin hareket etmesi, yani çalışması yazılımlar sayesinde gerçekleşir.
İşlemci, durup dururken "otur otur canım sıkıldı, biraz çalışıp ter atayım" demez İşlemcinin ne yapması yada yapmaması gerektiğini yazılımlar söyler.
Kullandığım işlemci (Turion II), sizinkiyle kıyas bile edilemeyecek kadar düşük seviyede. Chrome görüntüsü:
Aynen abiler ya dövseydin bilgisayar hakkında çok bir bilgim yok öğrenmek için geldim şimdi ben ne yapmalıyım ? Bilgisayar günçelleştirmelerinin hepsi yapılı tavsiyeniz var mı ? Google Chromeyi açtıgmda CPU Kullanımı %79'a çıkıyor
- - - Güncellendi - - -
Hep devam ediyor.Ancak bilgisayarda hiç bir şey açmadığında masaüstünde düz durdugunda cpu %10 falan oluyor Google Chorme veya bir oyun açtığımda %100 %79 civarı oluyor
Konu başlığında yazdığın ile şimdi yazdığın uyuşmuyor malesef, ayrıca kimseyi de döveceğimiz yok. Konu başlarken bilgin fazla olmadığını belirtmen gerekirdi o zaman, buraya az çok bilen kişi sıfatı ile davranıyoruz gelene. Bilgisayar açıldığı an Bilgisayarda işlem yapılmayacağını az çok bilir herkes. Bu yüzden de temel bilgileri iyice öğrenip sorunuzu sorun diye bildirdim.
Eğer Bilgisayar açılıp kendine gelince chrome veya oyunlarda CPU %100'e çıkıyor ve sürekli bu şekilde kalıyorsa sistemiz yetmiyordur çoğunlukla. Görev yöneticisinden En çok kullanan uygulamaları kontrol edip bakabilirsin ve diğer oyunları da deneyip aynı ise driverleri manuel güncellemedi iseniz güncelleyin.
Şuan Leagend of Legend açık CPU %89 falan oluyor birde bios güncellemesi nasıl yapılıyor anlatan bir konu var mı ?
- - - Güncellendi - - -
Dediğin gibi oluyor oyuna girince cpu %100 oluyor ve inmiyor ama ben bilgisayara format atmadan önce oynadığım oyunu en yüksek çözürnüklerde oynuyordum.