Ryzen 5 5600 + 6800 XT sistemim bu arkadaşlar, AC Odyseyy'de Ultra ayarlarda oynuyorum, böyle bir sorun var, darboğaz demek midir? Çözümü işlemci OC yaparak düzeltebilir miyim?
Tam tersi olsaydı darboğaz olurdu.
Tam tersi olsaydı darboğaz olurdu.
Aslında GPU'ya bir tık daha yüklenen bir oyun ve bu oyunda CPU'nun %90'larda çalışması darboğaz denebilir evet, 1080p de mi oynuyorsunuz.
İşlemciyi ekran kartına göre daha fazla kullanıyor, nasıl yani tam tersi anlayamadım? Ben mi yanlış biliyorum acaba.
Yük GPU'ya binmesi gerekmiyor muydu?
Evet 1080 de oynuyorum dostum.
Aslında GPU'ya bir tık daha yüklenen bir oyun ve bu oyunda CPU'nun %90'larda çalışması darboğaz denebilir evet, 1080p de mi oynuyorsunuz.
İşlemciyi ekran kartına göre daha fazla kullanıyor, nasıl yani tam tersi anlayamadım? Ben mi yanlış biliyorum acaba.
CPU'ya %90 GPU'ya %60 yük biniyor bu da FPS artısının önüne geciyor sanırım.
Çözünürlüğü yükselt yük gpu ya binsin fps azalsın böylece işlemci kullanımı düşer.Ryzen 5 5600 + 6800 XT sistemim bu arkadaşlar, AC Odyseyy'de Ultra ayarlarda oynuyorum, böyle bir sorun var, darboğaz demek midir? Çözümü işlemci OC yaparak düzeltebilir miyim?
Evet doğru GPU'ya binmeli.
Şu anki durum pek darboğaz denemez çünkü CPU yetişmekte zorlanmıyor, ucu ucuna yetiyor diyebiliriz.
Performansta büyük bir etki olmaz ama OC de yapabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.