CPU kullanımı aniden artıyor

İşlemci modeliniz nedir? İşlemciniz güçsüz ise Windows 10 arkaplan uygulamaları işlemcinin tamamını kullanıp oyunlarda kasma yaratır eğer işlemciniz düşükse Windows 7 ye geçiş yapın.

Benim bilgisayarımda da aynı sorun vardı. İşlemci bir anda yükseliyor fan sesi kulak tırmalıyordu. Neredeyse bir ay bunun nedenini aradım. Defalarca formatladım yok düzelmedi. Formatladıktan sonra programları peşpeşe değil, her programı kurduktan sonra bir süre kullandım hangi programda işlemci yükselirse o program sorunlu mantığıyla yola çıktım. Nihayetinde Samsung bilgisayarın kendi uygulaması olan samsung settings uygulamasını yüklediğimde işlemci uçmaya başladı. Temiz format attım. Samsung settings uygulamasını kurmadım. Ve sorunum çözüldü şuan işlemci sıcaklığım 44-45-50 derece aralarında geziniyor. Sürekli takip ediyorum işlemci kullanımını sıcaklıklarını. Ancak o programı kurmadığım için bilgisayarın FN tuşlarını kullanamıyorum. Ekran ışığını klavye tuşlarıyla açıp kapatamıyorum.

Amaç %100 kullanmak değil. Aniden yükselen kullanımı durdurmak veya azaltmak.
Sebebi arkaplanda çalışan uygulamalardır, Windows 10 bir sürü program çalıştırıyor arkaplanda sırf o yüzden kullanmıyorum iğrenç bir işletim sistemi, konuya gelecek olursak arkaplanda çalışan uygulamaları kapatabilir, Windows Defender'i devre dışı bırakabilir genelde tarama yapıyor sistemde %20 civarı kullanıma sebep oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı