Berkay İçöz
Hectopat
Daha fazla
Arka planda çalışan uygulamalar işlemciyi kullanıyor olabilir, oyunu beslerken diğer yandan gelen taleplerde yüklenince işlemci güç sınırına ulaşıyor ve ekran kartına yeterli bölüm kalmadığı için ekran kartı kullanımı hafif düşmeye başlıyor.
Muhtemelen probleminiz bellek kapasitesinin yetersizliğinden kaynaklanıyor. Sanal bellek açıp biraz rahatlatabilirsiniz.
Normal şartlarda darboğaz söz konusu olmamalı, ancak arka planda çalışan uygulamalar gereğinden fazla işlemciye yüklenirse bu durum oluşabilir. Diğer arkadaşlar RAM üzerinde durmuşlar, evet 8 GB RAM kapasitesi düşük ancak göstergeye baktığımızda işlemci kullanımının %100 olduğunu görüyoruz. Sisteme RAM eklemeniz faydalı olacaktır, fakat yaşadığınız temel sorunun oyun dışında işlemciye etki eden programlar olduğunu düşünüyorum.Revizyon Ryzen 5 1600 kullanıyorum. İşlemci darboğazı söz konusu olabilir mi 1660 Super ile. İnternet'te RTX 2060 2070 gibi kartlarla kullananlar bile var. Ya da 8 GB tek mobül bellek kullandığım için olabilir mi diye düşünüyorum.
Ekran kartı sürekli veri işliyor, RAM doluyor ve bir süre sonra ekran kartı işlemeyi bırakıyor bu yüzden GPU kullanımı düşüyor, GPU kullanımı düştükçe bu sefer yığın olan veriyi tek seferde işlemci halletmeye çalışıyor otomatik olarak işlemci kullanımı artıyor ve sonuç olarak darboğaz ve çökmeler yaşanıyor. Sanal bellek ile bir miktar RAM kapasitesi arttırıldığında bu sorun düzelecekmiş gibi geliyor bana. Konu sahibi denerse şayet bizleride bilgisiz bırakmasın.
Ekran kartı sürekli veri işliyor, RAM doluyor ve bir süre sonra ekran kartı işlemeyi bırakıyor bu yüzden GPU kullanımı düşüyor, GPU kullanımı düştükçe bu sefer yığın olan veriyi tek seferde işlemci halletmeye çalışıyor otomatik olarak işlemci kullanımı artıyor ve sonuç olarak darboğaz ve çökmeler yaşanıyor. Sanal bellek ile bir miktar RAM kapasitesi arttırıldığında bu sorun düzelecekmiş gibi geliyor bana. Konu sahibi denerse şayet bizleride bilgisiz bırakmasın.
Dışarıdaydım hocam, bir saate kadar bir Shadow of the Tomb Raider benchmark'ı yapıp güncelleme yapacağım. İlginize çok teşekkür ederim.
Ustam testi yaptım. 16 GB sanal bellek ayırdım HDD üzerinden. HDD'de oldukça alan olmasına rağmen bu sefer de çok fazla drop yedim oyunda. Oynanmaz derecede. Yani tamam FPS 70-80 ama düşüyor birden. En azından Ram yetersizliği olduğunu anlamış oldum.