Cpu Kullanımı oyun oynarken %90+ oluyor

İşlemciniz ısınıyorsa frekans düşürüyordur. İşlemci sıcaklığını kontrol edin.
 
Q6600 fazla ısınan bir işlemcidir. Hele O/C yapınca.. Başka bir fan alıp deneyin. Q6600 kullanmış birisi olarak yeni nesil oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşayabilirsiniz ama sizinki resmen çakılmış.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Isınmanın tam tersi bir durum var ortada, T2 MİNİ kullanıyorum, termal macun yeni, 2.7Ghz Windows'ta 2.7Ghz olarak görüyor, işlemci boşta 27Derece, en fazla 40Derece oldu? İşlemci bozuk olma gibi bir durum var mıdır? 2.El aldım 1 ay önce felan çünkü?
 
İşlemci bozuk olsaydı o sistemi dahi açamazdınız. GT 420 ile BF3 oynayanlara baktım düşük FPS hatta nerdeyse donma onlarda da var. Bu durumda ekran kartının vasat olduğunu gösteriyor.
Eğer imkanınız varsa yeni ve güncel bir ekran kartı ile sistemi deneyiniz. Ona göre yeni bir ekran kartı satın alabilirsiniz.

Ancak hangi kartı alırsanız alın işlemci kaynaklı ani FPS düşüşleri alabilirsiniz. Bunu bir nebze azaltmak için Güç kaynağınız 12 V çıkışları 400 W üzeriyse hız aşırtma yapnız. En kazma Q6600 bile 3.2 GHz'de çalışır.

Son olarak anakart ve RAM miktarını yazarsanız iyi olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ekran kartında sorun varsa zaten parayı topladım sayılır, R7 260X alıcağım, ama aldığım halde gene aynı sorun çıkarsa çok üzülürüm, anakartım : MSI G41M-P33 COMBO, Ram: 2x2Gb DDR2 555mhz di sanırım, şuan bakamıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı