CPU kullanımı yükseldiğinde mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10

ZickerBerg

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1jjfLJVeqqh5B6KUmd-uTGgYjaHaZ-MAq?usp=drive_link
RAM
G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK 32 GB (2x16) DDR4 4000 MHz CL18
SSD veya HDD modeli
XPG Spectrix S40G 512GB 3500MB/2400MB/s 3D NAND RG
Ekran kartı
Zotac RTX 4070-TI
Anakart
ASUS PRIME Z790-P D4
İşlemci
i7-14700KF
Merhaba, forumlarla pek aram yoktur. Şimdiden kullanım hatalarım için özür diliyorum. Sorunum şu tamamen rastgele zamanlarda mavi ekran hatası alıyorum. Bazen aylarca almıyorum bazen 2 dakikada bir alıyorum. Ama fark ettiğim üzere mavi ekranı anlık CPU kullanımı yükseldiği esnalarda alıyorum. Mesela Steam güncellemesini çalıştırdığım esnada mavi ekran hatası verebiliyor. Bununla birlikte yine bağlantılı olduğunu düşündüğüm (bu mavi ekrana göre daha sık oluyor) programlarda çökmeler/yeniden başlatmalar yaşıyorum. Hatalardan kendi anladığım kadarıyla RAM'lerden şüphelenmem gerekiyor sanırım. Fakat yine de sizlere danışmak istedim linkte minidump dosyaları olacak. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Kaspersky'ı silin.

Her Steam'den indirme yaparken oluyor ise, bir kere de cihazdan tüm USB aygıtlarını çıkararak indirmeyi deneyin.

Chipset güncelleyin.

BIOS'tan Intel fail safe ayarını açın.

Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp geri kurun.

Vanguard'ı kaldırın.

Realtek sürücülerinizi güncelleyin.

Cihazınızda Apple ile alakalı bir şey var mı?

Wi-Fi sürücülerinizi güncelleyin.

Kaspersky'ı silin.

Her Steam'den indirme yaparken oluyor ise, bir kere de cihazdan tüm USB aygıtlarını çıkararak indirmeyi deneyin.

Chipset güncelleyin.

BIOS'tan Intel fail safe ayarını açın.

Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp geri kurun.

Vanguard'ı kaldırın.

Realtek sürücülerinizi güncelleyin.

Cihazınızda Apple ile alakalı bir şey var mı?

Wi-Fi sürücülerinizi güncelleyin.
Yanıtınız için teşekkürler.
Cevabınıza istinaden şu ek bilgileri vereyim. Steam sadece bir örnekti herhangi bir program çalıştırdığımda olabiliyor. Sorun kaspersky yüklü değilken de oluyordu yine de kaldıracağım. Intel fail safe ayarı açık. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp yeniden temiz kurulum yaparak denedim. Ram Testini forumda belirtildiği şekilde uyguladım sorun tespit edilemedi. Başka bir forum konusunda benzer sorunu yaşayan bir arkadaşın XMP kapatarak sorunu çözdüğünü fark ettim aynısını deneyeceğim. Vanguard kaldırdığım zaman oyuna giremeyeceğim. Sürücülerin tamamını asus sitesinden indireceğim ve güncelleyeceğim. Cihazıma sadece ara sıra şarj olması için Apple marka telefonumu takıyorum. Dosyalarda Apple ile alakalı bir veri görüyorsanız bundan kaynaklanabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı