CPU Kullanımını Arttıran Virüs

kdrnck

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Dalgınlığımda fark etmeden indiridiğim bir program yüzünden bilgisayara virüs girmiş durumda. Virüsü tespit etsemde kaldıramıyorum, bir önerisi olan var mı? Kendisi CPU ile adeta dans ediyor %95'ini ele geçirdi... (Format atmak istemiyorum içinde çok bilgim var ama tek çare bu ise olabilir.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle sistemine miner virüsü bulaşmış. Combofix kullanmayın çoğu zaman sistem dosyalarını agresifliği sebebiyle bozabiliyor.

Öncelikle Kaspersky Rescue Disk ile sisteminizi başlatın ve taratın bulunanları temizleyin.

Kaspersky Rescue Disk'i USB Bellekten Çalıştırın

Ardından virüsü temizledikten sonra Windows ortamında komut satırını açarak sfc/scannow komutunu yazıp enter diyerek sistem onarımı başlatın.

Basit bir zararlı taraması yapamıyorsanız bilgisayarı kullanmayın artık. Hala virüs girmiş ne yapayım diyen insan var ya!
Doğduğunda süt içmeyi biliyorsanız, virüs girdiğinde AV kullanılması gerektiğini de öğrenin artık. Bu kadar basit bir şeyi hala soracak halde iseniz bırakın bilgisayarı virüs dolsun.

Virüsü tespit etsemde kaldıramıyorum
Tespit ediyorsun da biz niye bilmiyoruz tespit ettiğini?

Son düzenleme:
Biraz daha bilgi lazım örneğin virüs olduğunu nasıl öğrendin Defender mı tespit etti.
Eğer Defender tespit ediyor ama silemiyorsa öncelikle Defender'a gir. Tarama seçenekleri'nden Microsoft Defender offline Scan/Microsoft Defender çevrimdışı tarama yapın.

Harici antivirüslere geçelim.
Öncelikli önerim Avast'ya da AVG kurun ve önyükleme taramasını aktif edip bilgisayarı yeniden başlatın.
Aynı şekilde Avast'ya da AVG ile tam tarama yapın.

Virüs gitmezse daha acımasız Av'lere geçmelisiniz.
Kaspersky ile tam tarama yapmanızı öneririm.
Son çare olarak da Malwarebytes kullanabilirsiniz. Virüs tanımları gereği biraz "paranoyak" bir antivirüstür bu yüzden ondan kaçamayacak virüs çok azdır.
Eğer bu da işe yaramazsa bilgileri yedekleyip format atmanızı öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı