32 nm, 22 nm neyi ifade etmektedir.
Eskiden 32nm işlemci üretiyorlardı. Bilindiği kadarıyla şirket politikası nedeniyle nm açısından gelişmeye yatırım yapılmadı. Zen nesli ile bunu şu an için başarmış durumdalar ve tanıtım videosunu izlediyseniz i7 6900K'yı az farkla geçen işlemcileri 95W TDP değerine sahip. Yani artık yapabiliyorlar. Ayrıca evet teknoloji ile az da olsa alakalı. Benzer mimarilerde 32nm bir işlemci yüksek performans için 14nm bir işlemciden çok çok daha fazla güç tüketecektir. Bu konuda araştırma yapıp daha detaylı bilgi edinebilirsin.AMD neden daha az elektirik tüketen işlemciler yapamıyor teknolojisinin geri olduğundan değil diye düşünüyorum.
Doğru, zaten transistörler küçülmezse birbirlerine yaklaşmaları bir süre sonra imkansız hale gelebilir.Eki Görüntüle 214030
Eskiden 32nm işlemci üretiyorlardı. Bilindiği kadarıyla şirket politikası nedeniyle nm açısından gelişmeye yatırım yapılmadı. Zen nesli ile bunu şu an için başarmış durumdalar ve tanıtım videosunu izlediyseniz i7 6900K'yı az farkla geçen işlemcileri 95W TDP değerine sahip. Yani artık yapabiliyorlar. Ayrıca evet teknoloji ile az da olsa alakalı. Benzer mimarilerde 32nm bir işlemci yüksek performans için 14nm bir işlemciden çok çok daha fazla güç tüketecektir. Bu konuda araştırma yapıp daha detaylı bilgi edinebilirsin.
Bu arada sadece transistörler arasındaki mesafe değil transistörler de küçülüyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.