Merhaba arkadaşlar, işlemcim çok ısındığı için BIOS'tan fanları son devirde çalıştırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? 3 seçenek var birisi middle quiet, silent quiet son olarak performance quiet modu var. Bunlardan hangisini seçersem fan son devirde döner?
Bu görsel başka konudan alıntıdır BIOS'u açıp ekran görüntüsünü almaya üşendim ama BIOS birebir aynı sadece işlemci sıcaklığım farklı benimki 59-70 arası geziyor.
BIOS içinde ve boştayken 70 derece nasıl sıcak değil?
Öncelikle oradaki seçenekler nedir? Isınma sorunu varsa MX-4 termal macun yenilemesi ve fan temizliği öneririm.
Evet yakın zaman fan değişikliği yaptım onun dışında bir de işlemciye termal macun sürdüm onların ekran görüntülerini aşağıya bırakıyorum. Eki Görüntüle 1467529Eki Görüntüle 1467530
Öncelikle oradaki seçenekler nedir? Isınma sorunu varsa MX-4 termal macun yenilemesi ve fan temizliği öneririm.
Temizliği 2 hafta önce yaptım biraz önce tekrar kasanın içini açayim dedim yine tozlanmış çok sık tozlanıyor bu yüzden 2 ya da 3 haftada bir temizliğini yapiyorum fan özelliği olarak hangisini seçmeliyim son devirde döndürürsem belki sıcaklığı azaltabilirim diye düşünüyorum oyun içinde 96 dereceleri görüyor bu arada.
Temizliği 2 hafta önce yaptım biraz önce tekrar kasanın içini açayim dedim yine tozlanmış çok sık tozlanıyor bu yüzden 2 ya da 3 haftada bir temizliğini yapiyorum fan özelliği olarak hangisini seçmeliyim son devirde döndürürsem belki sıcaklığı azaltabilirim diye düşünüyorum oyun içinde 96 dereceleri görüyor bu arada.