CPU Q-Fan Ccntrol ayarı nasıl olmalı?

Semihh35

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x2 4 GB CL 5 RAM
Ekran kartı
AMD Radeon HD 3450 512 MB ekran kartı
Anakart
P5GC-MX/1333 anakart
İşlemci
Intel Core 2 Duo E8500 İşlemci
Merhaba arkadaşlar, işlemcim çok ısındığı için BIOS'tan fanları son devirde çalıştırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? 3 seçenek var birisi middle quiet, silent quiet son olarak performance quiet modu var. Bunlardan hangisini seçersem fan son devirde döner?

Ekran Alıntısı.PNG

Bu görsel başka konudan alıntıdır BIOS'u açıp ekran görüntüsünü almaya üşendim ama BIOS birebir aynı sadece işlemci sıcaklığım farklı benimki 59-70 arası geziyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemci farklı bu işlemci farklı, belki yeni aldığın işlemci daha güçlüdür.

Yeni aldığım işlemci e serisinin son işlemcilerinden olan E8500 3.16 GHz 2 çekirdek 2 thread işlemci zamanında overclock ile i3 i7 ilk nesillere kafa tutan bir işlemci TDP değeri iki işlemcinin de aynı ikisi de 45 nm ama ısınma sorunu var dediğiniz gibi macun kalitesiz olabilir ama bir performans moduna alıp denemeyi düşünüyorum sonrasında fan ve macun değişimi yapacağım.

O işlemci farklı bu işlemci farklı, belki yeni aldığın işlemci daha güçlüdür.

Macunu fazla mı sürmüşüm bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bir mercimek tanesinin biraz daha büyüğü olacak şekilde macunu işlemcinin her köşesine yaymaya çalıştım.

IMG-20220729-WA0001.jpeg

Son düzenleme:
Yeni aldığım işlemci e serisinin son işlemcilerinden olan E8500 3.16 GHz 2 çekirdek 2 thread işlemci zamanında overclock ile i3 i7 ilk nesillere kafa tutan bir işlemci TDP değeri iki işlemcinin de aynı ikisi de 45 nm ama ısınma sorunu var dediğiniz gibi macun kalitesiz olabilir ama bir performans moduna alıp denemeyi düşünüyorum sonrasında fan ve macun değişimi yapacağım.

Macunu fazla mı sürmüşüm bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bir mercimek tanesinin biraz daha büyüğü olacak şekilde macunu işlemcinin her köşesine yaymaya çalıştım.

Eki Görüntüle 1467566

Soğutucuyu mercimek tanesi şeklinde koyduktan sonra direkt kapatın yaymadan, hava alır yoksa. İşlemcilerin TDP'si değil de gücü önemli bu durumda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı