CPU sıcaklığı 100 derece oluyor

UnSospiro

Hectopat
Selam. İçinde NVIDIA GTX 1660, Intel Core i5-9400F, 16 GB RAM olan bir sistemim var. GPU sıcaklık değerleri normal ancak CPU sıcaklığı yüksek gibi geliyor. Boşta 50-60 derece iken GTA 5 gibi oyunlarda 100 derece sıcaklığa ulaşıyorum. Minecraft'ta bile 85-90 derece alıyorum. Termal macunu 5 ay önce yeniledim. CPU tüketen herhangi bir uygulama açık değil. Darboğaz sorunum yok. Ne yapmam gerekiyor?

CPU soğutucunuz ne kasanız ne termal macun markanız?

Gerçekten çok fazla PC dururken bile 50-60 derece çok fazla termal macun ya da fanla alakalı olabilir. İşlemci kullanımı kaç?

CPU soğutucunuz ne kasanız ne termal macun markanız?
Soğutucuyu ve macunu hatırlamıyorum ancak bilgisayarcıda halletmiştik macunu. Kasam Xigmatek Zenon marka modelini bilmiyorum.

Gerçekten çok fazla PC dururken bile 50-60 derece çok fazla termal macun ya da fanla alakalı olabilir. İşlemci kullanımı kaç?
İşlemci boşta %5-%10 arasında gidip geliyor. Oyundan oyunda değişiyor ama GTA da %50 iken Minecraft'ta %60 %70 oluyor.

Sirkülasyon, termal macun, kasa içi kir ve soğutma sorunlarından biri ya da bir kaçı var.
Şu an yayla da yüksek bir yerde yaşıyorum. Soğutmayı bende düşündüm ama 2 senedir sorun çıkarmayıp şimdi çıkarmasını pek anlayamadım. Kasayı 2 aya bir temizlerim genelde. İşlemcinin drop, fps düşüşü gibi herhangi bir sorunu yok sadece sıcaklığı sıkıntılı.

Hiç normal değil servise gösterin.

Mahalle sanırsam bilgisayarcı servis en mantıklısı olacak.

boşta 50 derecenin üstüne çıkması normal değil dostum. fanlarını kontrol et, kasa değiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…