CPU sıcaklığı 90 derece ama load %2

HMertKurt

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Yanlış yere konu açtıysam üzgünüm, ama benimkine benzer bir sorunun olduğu bir konuya rastlamadım. 10 gündür masaüstü bilgisayarımı açmamıştım, 10 günün sonunda açınca daha başladığı gibi fanlar çok yülsek hızda çalışıyordu. Pc üzerinden kontrol ettiğimde,Cpu sıcaklığım 90-98 derece arasında iken, load %2ydi,ama overclock gibi çalışıyor 4300Mhz civarında sabit gibi.Bir de "Soğutmanın Cpuyla düzgün bir şekilde bağlı olduğunu kontrol edin"diye bir uyarı alıyorum bilgisayar başlarken(4 aydan beri bilgisayarı hareket ettirmeden kullanıyorum). Bir süre beklesem de,hiçbir işlem gerçekleştirmeme rağmen, aynı durumda çalışmaya devam etti. Biostan kontrol ettiğimde overclock modu kapalıydı. Acaba sıvı soğutucum mu bozuldu, yoksa yazılımsal bir sorun yüzünden mi bunu yaşıyorum. Ayrıca, Kasa içerisinde çok yüksek bir ısı hissetmiyorum, soğutucumdan gelen hava da sıcak değil. Bilgisayarımın özellikleri şöyle:
-Intel Core I9 9900K işlemci
-Asus Dual Rtx2060 6Gb Evo
-Corsair Hydro H45 Cpu Soğutucusu
-Msi Z390 A pro Soket 1151 DDR4 Anakart
-Cougar Turret Rgb 700W Kasa

Son düzenleme:
Merhaba,
Yanlış yere konu açtıysam üzgünüm, ama benimkine benzer bir sorunun olduğu bir konuya rastlamadım. 10 gündür masaüstü bilgisayarımı açmamıştım, 10 günün sonunda açınca daha başladığı gibi fanlar çok yülsek hızda çalışıyordu. PC üzerinden kontrol ettiğimde, CPU sıcaklığım 90-98 derece arasında iken, load %2'ydi. Bir süre beklesem de, hiçbir işlem gerçekleştirmeme rağmen, aynı durumda çalışmaya devam etti. BIOS'tan kontrol ettiğimde overclock modu kapalıydı. Acaba sıvı soğutucum mu bozuldu, yoksa yazılımsal bir sorum yüzünden mi bunu yaşıyorum. Ayrıca, kasa içerisinde çok yüksek bir ısı hissetmiyorum, soğutucumdan gelen hava da sıcak değil. Bilgisayarımın özellikleri şöyle:
-Intel Core i9 9900K işlemci.
-ASUS Dual RTX2060 6 GB Evo.
-Corsair Hydro H45 CPU soğutucusu.
-M'si Z390'a Pro soket 1151 DDR4 anakart.
-Cougar turret RGB 700W kasa.
Termal macun değişimi ve temizlik yapmayı deneyebilirsin bence.

Şimdi tekradan baktım da, 4300mhz de çalışıyor Cpu bu normal mi overclock kapalıyken?
Frekans normal ama soğutucuda bir sorun var büyük ihtimalle. Pompa RPM'i kaçta oluyor boşta? Soğutucunun istatistiklerini atarsanız bir şeyler söylenebilir.

Frekans normal ama soğutucuda bir sorun var büyük ihtimalle. Pompa RPM'i kaçta oluyor boşta? Soğutucunun istatistiklerini atarsanız bir şeyler söylenebilir.
Fotoları attım da, büyük ihtimal sıvı soğutucu gitti, çünkü başta 50 sonra 75 dereceye artıyor, soğutucu borularından biri sıcak diğeri soğuk olması gerekiyormuş, böyle bir şey olmadı. Ayrıca pc açılırken su sesi geliyordu, şimdi ses yok. Yarın gelişmelere göre konuyu kapatırım(nasıl yapılacağını bilmiyorum ama 😶)Fotolar bir şey çağrıştırırsa lütfen yazım, şimdiden teşekkür ederiim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201228_215838.jpg
    Screenshot_20201228_215838.jpg
    66,3 KB · Görüntüleme: 97
  • Screenshot_20201228_215905.jpg
    Screenshot_20201228_215905.jpg
    107,1 KB · Görüntüleme: 84
  • Screenshot_20201229_025827_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_20201229_025827_com.whatsapp.jpg
    42,7 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
Fotoları attım da, büyük ihtimal sıvı soğutucu gitti, çünkü başta 50 sonra 75 dereceye artıyor, soğutucu borularından biri sıcak diğeri soğuk olması gerekiyormuş, böyle bir şey olmadı. Ayrıca pc açılırken su sesi geliyordu, şimdi ses yok. Yarın gelişmelere göre konuyu kapatırım(nasıl yapılacağını bilmiyorum ama 😶)Fotolar bir şey çağrıştırırsa lütfen yazım, şimdiden teşekkür ederiim.
Pompanın devrinde bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Soğutucu bloğun işlemcinin üzerine tam oturduğuna emin misiniz? Bana temassızlık var gibi geliyor.

Merhaba,
Yanlış yere konu açtıysam üzgünüm, ama benimkine benzer bir sorunun olduğu bir konuya rastlamadım. 10 gündür masaüstü bilgisayarımı açmamıştım, 10 günün sonunda açınca daha başladığı gibi fanlar çok yülsek hızda çalışıyordu. Pc üzerinden kontrol ettiğimde,Cpu sıcaklığım 90-98 derece arasında iken, load %2ydi,ama overclock gibi çalışıyor 4300Mhz civarında sabit gibi.Bir de "Soğutmanın Cpuyla düzgün bir şekilde bağlı olduğunu kontrol edin"diye bir uyarı alıyorum bilgisayar başlarken(4 aydan beri bilgisayarı hareket ettirmeden kullanıyorum). Bir süre beklesem de,hiçbir işlem gerçekleştirmeme rağmen, aynı durumda çalışmaya devam etti. Biostan kontrol ettiğimde overclock modu kapalıydı. Acaba sıvı soğutucum mu bozuldu, yoksa yazılımsal bir sorun yüzünden mi bunu yaşıyorum. Ayrıca, Kasa içerisinde çok yüksek bir ısı hissetmiyorum, soğutucumdan gelen hava da sıcak değil. Bilgisayarımın özellikleri şöyle:
-Intel Core I9 9900K işlemci
-Asus Dual Rtx2060 6Gb Evo
-Corsair Hydro H45 Cpu Soğutucusu
-Msi Z390 A pro Soket 1151 DDR4 Anakart
-Cougar Turret Rgb 700W Kasa
Hallettim, sanırım. Soğutucu bozukmuş, servise gidecek şimdilik idareten bir soğutucu verdiler, yardım eden herkese teşekkür ederimm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı