CPU sıcaklığı 99°C'ye çıkıyor

ndzlzxczxczxca

Hectopat
Bilgisayarı başlatıp BIOS'a girdiğimde CPU sıcaklığı inanılmaz bir hızla yükseliyor ve 99 derecede duruyor. Bilgisayar sorunsuz bir şekilde açılıyor ve işlerimi halledebiliyorum; ancak işlemcinin yanmasından korkuyorum. Bu olay bilgisayarın içi çok tozlandığı için temizleme yaparken termal macunu da yenileyeyim bari deyip yeni termal macunu uyguladıktan sonra meydana geldi. Bundan önce ise işlemciyi çıkarıp altındaki (tam ortasına yapıştırılmış) alakasız bir etiketi çıkarmıştım. Nerede hata yaptım ve bu sorunu nasıl çözebileceğimi arıyorum.

IMG_20191218_221027.jpg

IMG_20191218_222309.jpg

etiketle alakalı olduğunu sanmıyorum ya fanı oturtamadın yada macunu çok kalın sürdün keza ben zamanında parmak kalınlığında sürmeme rağmen okadar yükselmiyodu tekrar sök temiz şekilde macunla fanların oturduğundan emin ol sendeki sorunu bi kere yaşamıştım ondada fan komple tozla kaplanmıştı içeri hava vermiyodu fanıda temizle

Bende termal macunu yenileyim derken aynı sorunla karşılaştım. Öncelikle güzelce bi termal macundan arındır işlemciyi sonra bi nohut tanesi kadar sıktıktan sonra işlemcinin heryerine eşit,dümdüz olacak şekilde yay. Fazla termal macun sürmekte bu sorunu yaratabilir. Sonra soğutucuyu düzgün bir şekilde tak. Tahminimce soğutucu işlemciye değmediği için böyle bir sorun yaşıyosun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı