Çözüldü CPU silikon kalitesi test programının adı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

394919

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar silikon kalitesi test için bir program vardı. Kendisi tek tek voltajları ve MHz'leri deneyip silikon kalitesini söylüyordu. İsmini unuttum bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Clocktuner dediginiz yazilim ama cok guvenmeyin ona. Kendiniz deneme yapin daha tutarli olur.
Evet hocam. Programdan sonra kendim Manuel olarak yapacağım.

Hocam az önce tune dediğim zaman mavi ekran verdi sistem. Acaba değiştirmem gereken ayar falan var mı? Gigabyte anakart kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-12-10 234519.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-10 234519.png
    140,3 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Hocam az önce tune dediğim zaman mavi ekran verdi sistem. Acaba değiştirmem gereken ayar falan var mı? Gigabyte anakart kullanıyorum.

Uygulamayı çok önceden kullandım, yakın zamanda kullanmadım maalesef. Hata raporu oluşturabiliyorsanız veya mavi ekran hatasının adı yazıyorsa onunla yeni konu açarsanız daha sağlıklı olacaktır.

Hocam B450M H anakart ve F65b kullanıyorum şu an. Beta olup olmadığını nasıl anlarım?
"F65b"nin sonundaki "b" harfi, Beta BIOS olduğu anlamına geliyor. Gigabyte anakartlarda BIOS isimlendirmesinin sonunda küçük harf olmayan sürümler, Beta olmayan BIOS'lardır. Tabii elindeki işlemci için mecburi Beta BIOS kullanmak durumundaysan o zaman düşürmemen gerekir.

"F65b"nin sonundaki "b" harfi, beta BIOS olduğu anlamına geliyor. Gigabyte anakartlarda BIOS isimlendirmesinin sonunda küçük harf olmayan sürümler, beta olmayan BIOS'lardır. Tabii elindeki işlemci için mecburi beta BIOS kullanmak durumundaysan o zaman düşürmemen gerekir.

Yok hocam elimde bulunan işlemci Ryzen 5 3600. ben F64'e geçeyim o zaman. Bilmiyordum inanın yeni öğrendim. Bu arada işlemci silikon kalitesi bronz çıktı. Çok yüksek olmasa da sabit voltaj ve MHz kullanmak istiyorum. Acaba hangi değerlerde kullansam daha iyi olur?

@394919 CTR programından yola çıkarak overclock yapmak pek doğru olmaz. Klasikleşmiş yöntem olan elle denemek daha iyi. Soğutucun iyiyse başlayacağın voltaj değerini de ona göre belirlersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı