CPU sıvı soğutma fan hızı ve RGB'si kontrol edilmiyor

Selçuk ESEN

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kurgucu - Video Editing
Merhaba, yeni bir sistem satın aldım 2.el olarak alındı ancak 2 aylık bir sistem hiç kullanılmamış sadece hazır sistem içinden ekran kartı çıkartılmış. Bugün sisteme Windows yükledim ve güncelleştirmeleri gerçekleştirdim şöyle bir sorunla karşılaştım. MSI Dragon Center uygulamasında eski sistemimde hem bütün fanların hızlarına hem de RGB renklere müdahale edebiliyordum. Ancak bu sistemde CPU fan hızı sıfır gösteriyor ve herhangi bir müdahaleye izin vermiyor. RGB kontrollerin yapıldığı Mystic Light bölümü ise tamamen yok. Çok büyük ihtimal sıvı soğutucu takılırken pinlerle ilgili bir yanlışlık yapıldı ama çözemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığınız durum hakkında net bir bilgim yok ancak tahminimce kablolamalar eksik yapılmış olabilir. Kasanın içini kontrol etmenizi tavsiye ederim. Herhangi bir kabloda çıkma, kopma gibi bir şey var mı diye. Siz göremezseniz işi daha iyi bilen teknik servise yönlendirirseniz onlar da bakabilirler

büyük ihtimal öyle yapıcam zaten 2 önde 1 arkada kasa fanı 3 tane de sıvı soğutma fanı var ama benim kontrol edebildiğim yalnzca 2 ayrı sys fan var bir tanesi kasa egzoz fanı diğeri de sıvı soğutma ve kasanın önündeki fanlar yani aynı anda hareket ediyolar çözemedim. Bir de şöyle bir durum var fan hızlarını yüzde 40 üzerine getirdiğimde ötme gibi bir ses çıkıyor egzoz fanı kapalı sorun ya sıvı soğutucuda ya da öndeki fanlarda rahatsız eden bir ötme bu yani eski sistemde hiç duymadığım türden

Teknik servislik bir sorun gibi reis ver servise halletsinler. Soğutması eksik kalmasın aletin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…