CPU Soğutucu Hızını Ayarlama

Takasla aldığım PC kasasında şöyle bir sıkıntıyla karşılaşıyorum. Öncelikle sistemi yazayım.
  • ASUS M5a97 Le R2.0 anakart
  • FX-8350 4.00GHz işlemci
  • 2*8 1333MHz RAM
  • RX 570 Nitro+
  • PSU Aerocool 500W
  • CPU Soğutucu Cooler Master,
PC açılışıyla beraber işlemci üzerinde takılı olan Cooler Master serisini bilmediğim soğutucu başlıyor uçmaya. 2000-2500 RPM hız derken yük altında PUBG vs. gibi oyunlarda 4000 4500 RPM'lere çıkıyor hızı. İşlemciye OC yapmadan önce de aynı sorun vardı ve oyunlarda ani FPS düşmesi darboğaz yaşıyordum. İşlemci hızını 4.21 GHz'ye çektim ve darboğaz küçük bir nebze olsun azaldı. Ama helikopterimiz aynı şiddetiyle 4500 RPM'de uçmaya devam ediyor. Ne önerirsiniz? Ne yapmam gerekiyor, normal midir yoksa bir şeyleri elime alacak mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biosta Cpu fan ayarı yok mu ?

Cooler Master fanları genel olarak böyle. Uçak gibi ses çıkartır ama soğutur da. Aynı şey benim sıvı soğutucudaki radyatör fanında mevcut Fan ayarını düşüğe aldım bu yüzden.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

TDP değeri 125W olan bir işlemciyi soğutmak için kendini parçalıyor soğutucu. Cooler Master Hyper 212 gibi bir soğutucu alman şart.

Çok şanslısın bu ses normal, benim sıvı sogutmayi dinle ağlarsın. Garanti de fanları değişti gene aynı. 1000RPM sesini atayim. 1300-1500 olduğunda evde herkes siper alıyor .

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bios ta Oto.Default ayarda @Hells Bells
Aynen öyle ısınmada problem yaşamıyorum hiç. Uçak gibi ses çıkarması haricinde. @Shadow Ryzen Lakin dediğim gibi dar boğaz sorunum devam ediyor. Birçok kişiden ve videolardan bu işlemciye GTX 1060 veya RX 590 takanları ve hiç sorun yaşamadıklarını duydum ama ben oyun oynarken 80 90 FPS den biranda CPU kullanımım %50'lerdeyken %75-80 olup 20 FPS değerlerine düşüyorum.

TDP değeri 125W olan bir işlemciyi soğutmak için kendini parçalıyor soğutucu. Cooler Master Hyper 212 gibi bir soğutucu alman şart.
En mantıklısı bu.
İlk önce dereceleri kontrol et ona göre ayarlarsın.

Dostum PUBG kadar optimizasyonu les bir oyun görmedim. Takma.

Peki BIOS'unuz güncel mi? Ayrıca işlemci ısınıyor mu diye kontrol ediyor musunuz hiç oyun içindeyken?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…