CPU soğutucu montajı nasıl yapılır?

ferhatmck

Hectopat
Daha fazla  
Perfan 120-H model soğutucudan aldım R5 5600X için ikisi de aynı gün geldi şu an kasayı açtım CPU'yu taktım kulenin ayakları falan her şey hazır bir tek macununu sürüp kuleyi vidalayıp bağlantılarını takmak kaldı fakat sıkıntım şu anakartımda CPU fan 4pin iken soğutucunun bağlantısı 3pin bunu nasıl hallederim? Anakartımda 3pin yuvalı tek bir yer var onunda ne işe yaradığını bilmiyorum.
ASUS B450M Dragon.

Dosya Ekleri

• F072F0CD-A71A-4158-A8A4-E6A2B5A14520.jpeg
    F072F0CD-A71A-4158-A8A4-E6A2B5A14520.jpeg
    225 KB · Görüntüleme: 87
  • FEDF75EF-BAED-4D8E-BFA2-FAD4223AF44D.jpeg
    FEDF75EF-BAED-4D8E-BFA2-FAD4223AF44D.jpeg
    81,3 KB · Görüntüleme: 76
Fan SATA'ya bağlanıyor bu soğutucu bloğun bağlantısı.

Anakart üstündeki CPU fan 4pin bunu nasıl takacağım anakartta bir tane 3 pin yeri var ama ne işe yarar bilmiyorum yanlış bir şey yapmayayım.

O ışıklandırma için ARGB kablosu bunun dışında bir kablo daha olmalı fandan gelen.
yok hocam direk soğutucu bloktaki kablo bu resimdeki

Kule tipi soğutucunun güç kablosunu kırmızı okla gösterdiğim yere takacaksın.
RGB için anakartınızda doğrudan bağlantı noktası yok o elindeki kabloya ara aparart takıp doğrudan PSU'dan güç alacaksın fakat bu yöntemle bilgisayarından RGB'yi kontrol edemeyeceksin.
Screenshot_1.png

Anakart üstündeki CPU fan 4pin bunu nasıl takacağım anakartta bir tane 3 pin yeri var ama ne işe yarar bilmiyorum yanlış bir şey yapmayayım.

Yok hocam direk soğutucu bloktaki kablo bu resimdeki

4 pinlik yere 3pin kabloda takılabiliyor zaten. Ama elindeki ARGB kablosu fanın kendi kablosu değil.

Kule tipi soğutucunun güç kablosunu kırmızı okla gösterdiğim yere takacaksın.
RGB için anakartınızda doğrudan bağlantı noktası yok o elindeki kabloya ara aparart takıp doğrudan PSU'dan güç alacaksın fakat bu yöntemle bilgisayarından RGB'yi kontrol edemeyeceksin.
Eki Görüntüle 1602568

Yok o dediğinizi biliyorum benim demek istediğim kule tipi soğutucunun güç kablosu 3 pin yuva istiyor o kırmzıı ok 4pin.

abiler fan ambalajında daha açmadım bu 3pin soğutucu bloğun bağlantısı

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    133,4 KB · Görüntüleme: 61
Kule tipi soğutucan çıkan 2 kabloyu da çekip atarsan sana hangisini nereye takacağını doğrudan söyleyebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı