herkese yorumları için teşekkürler. Ben vatanda coolermaster T4 soğutucu istemiştim ellerinde olmadığından everest verdiler iyi kötü çalışıyor sessiz (2000rpm gösteriyor maxda aida). Bilgi açısından bu mesajlardan sonra yaptıklarıma gelicek olursam 2 adet fan aldım eskiden kasada hiç emiş yoktu birini öne birini yana takıp kasa içine hava veriyorum bundan sonra idle da 35-45 iken, 30-35lere düştü cpu sıcaklığı daha sonra ise dün düşününce gerçekten cpu fanının yanlış olduğunu farkettim.
eski halinde yukardan havayı alıp kasanın içine sıcak havayı veriyordu, o nedenle 90derece çevirmek istedim. hemde ramler boşa çıkcaktı.
şansıma biyere denk gelmedi hemde ramlerim boşa çıktı bu durumda fanı ram tarafına verip önden gelen temiz havayı direk egsoz dan atcaktım ama maalesef sabitleyici kanca anakartın o koruyucu/soğutucu yerine denk geldi
malesef geçecek yer kalmamış sıfıra sıfır yanaşmış sanırım komple cpu soğucusunun o siyah bağlantı parçasını söküp daha anakarta vidalamadan teli geçirip sonra vidalamak gerek ama buna uğraşamadım riskini alamadım onedenle yine eskisi gibi çevirdim.
bu sefer tabi fanı aşağıdan temiz havayı alıp yukarı egsoz atması için bu şekil yerleştirdim.
idle da sıcaklık 25-30 lara kadar düştü. fanları full speed açtığımda idle konumunda 20derecelere iniyor. şimdi sırada. 3 fan daha alcam birtane 14cm tepeye, birtane bu rampage aynısından yine cpuya takcam olur dimi (yalnız bir problem hiç bir yerde o cpuya takılacak yaydan/telden yok??? nerden bulunur). bir tane daha kasanın yanına koycam.
mimari renderlar vs aldığımdan cpu aidanın stress testinde 60derecelerde oluyor ama renderla coşkuyu verdiğimde ie 80lere çıkıyor o yüzden olabildiğince serin tutmam gerek içeriyi.
başka önerileriniz olurmu? önemli bir soru da şu cpu ya bağlantı teli nerede bulunur yada adı vs nedir hiç internette bulamadım satan biyer? ali expresste bile 1 kişi satıyor bukadar mı karaborsa bir ürün