CPU soğutucu vs kasa fanı

SALOOWEN

Kilopat
Makaleler
13
Merhaba, sistemim oyunlarda çok ısınıyor ve şu an böyle ise yaz geldiği zaman durumlar vahim olabilir. Yaza doğru maksimum 400TL harcayarak soğutma olayını çözmek istiyorum. Sizce işlemci soğutucusu mu almak daha mantıklı yoksa kasayı fanla donatmak mı? Kasam Sharkoon RGB Flow, işlemci Ryzen 5 3500X, ekran kartı Gigabyte 1660 Super Windforce. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tek ısınan parça işlemciniz mi? Ekran kartı, SSD vs. de ısınıyor mu?

Kasanın önünde 1 fan var sadece o da mesh bölgenin olduğu yerde. Ön tarafa daha fazla fan takmak mantıklı değil ama orta kısma 1 fan daha takılabilir. Hava alacak yeri az olsa bile biraz daha yardımcı olur. Arka tarafa da bir fan daha eklenebilir kasadaki havanın dışarıya çıkmasını kolaylaştırmak için. Onun dışında bir de işlemci soğutucusu alabilirsiniz.

Ekran kartı ve işlemci ve ısınıyor. Anladığım kadarıyla kasa fanı çok bi etki etmez. Peki 350-400 civarı RGB veya ARGB işlemci soğutucusu önerebilirmisiniz? 400’ü geçmemesi lazım.

İşlemcim 10400f kullandığım soğutucu : Snowman T6 Ultra 6 İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe .
Fena değil sonuçta işlemci oc olmayan bir işlemci fakat almadan önce araştırdığımda intel'in stok soğutucusunun pek yeterli olmadığını gördüm. Yanına da güzel bir termal macun aldım ve monte ettim. Oyunlarda 50 dereceyi pek geçmiyor. Zaten tek yaptığım şeyde oyun oynayamak olduğu için yük altında uzun süre kalınca nasıl derecelere ulaşır bilmiyorum. Fakat bilgisayarı il açtığımda ev sıcaklığında yaptığım yarım saatlik cpu burner testinde max 61-62 dereceleri görmüştü. Tahminim uzun süre full yük altında çalışmada 70'lere çıkacağıdır. Arta kalan paraylada kasaya fanlar alabilirsiniz dediğim gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı