CPU soğutucusu önerisi

Benim görüşüme göre nedeni şu midT kasaların içinde hava sirkülasyonu çok zor oluyor onca kablo ve hayvan gibi ekran kartları olunca buda işlemci için sıkıntı yaratıyor, sıvı soğutucu takıyosun daha sonra kasada hava sirkülasyonu olsun olmasın kafası ağrımaz hem hava soğutma artık bence geride kaldı ileriye dönük bakmak lazım.

Geride mi kaldi? Kablolama destegi olmayan dandik kasalardan secilse bile bu kablo karmasasi o kadar goze carpmaz. Alinacak 92mm fanli bir hava sogutma bile harika sogutur.

Sivi sogutma pismanliktir. Sen gidip 150 liraya sivi sogutma al, sonra bir guzel pisman ol. 150 liralik giris seviyesi sogutma sana pismanlik yaratir, performans degil.

Kasanın modeli nedir ve kaç tane fan takılı ? Eğer kendiniz taktıysanız yönleri, yerleri yanlış olabilir ve daha bir çok neden var.
Kasa modeli Nagas F125 kasada 3 tane fan takılı 3üde içerideki havayı dışarı üflüyor daha önceden 2 içeri 1 dışarıydı pc kendini kapattı 1 içeri 2 dışarı yaptım kapatmadı en son 3 dışarı yaptım sıcaklık 5 derece gibi düştüğünü gördüm şuanda kasanın kapağı açık kapaktaki fanıda içeriye dönük yaptım yani 1 içeri 2 dışarı ve kapak açık oldu şuanda yük altında yani 30 dk yorulmuş haliyle işlemci 50 derece anakart 55-60 ekran kartı 55 oldu bu değerler normal midir emin değilim ama işimi garantiye almak istiyorum kış ayında böyleyse yaz ayını düşünemiyorum bile yani şuan ki değerler normal bile olsa yazın eser kalmıcak gibi geldi bana sıvı soğutma olarak aklımda seidon 120v plus var.

Değerler normal değil ayrıca soğutma değişse bile derecelerde fazla düşüş olmaz. Ön kısımdaki fan havayı içeri alır, üst taraftaki fan ekran kartının sıcak havasını içeri alır dışarı atar, arkadaki egzos fanı önden gelen havayı dışarı atar.

Eve gidince detaylı resimler aticam bende kasanin önünde fan yok bu arada yan üst arka 3 fan var

Kapak şu şekilde duruyor ve içeriye hava üflüyor ayrıca egzoz ve tepedeki fanda havayi dışarı atıyor
20150131_070637.jpg

Yan kapak ise eğer doğru ekran kartına hava üfler üst taraftan dışarı atar. Ön Tarafta fan olmaması çok garip. Normalde yan tarafa takılan fan ekstra olarak takılır. Ön tarafı bence kontrol edin. Şikayetleriniz fan ile alakalı değil, montajda sorun olabilir.

Sorun suan çözüldü gibi arkadaşlar hepinize cok tesekkurler 412s i taktım gene yukaridaki gibi açık kaldi kapak kasaya büyük geliyor soğutucu kapaktaki fanda aynı yerinde 30 dk falan oynadım oyunu 30 37 derece arasında sıcaklık anakartta max 40 gördüm ekran kartı 60 derece görünüyordu ama ona ne yapabilirim bilmiyorum suanlik işlemciyi soğuttuk

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı