CPU thread ne işe yarar?

Yusuf Basci

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Ben R5 2600 işlemciye sahibim internette işlemcinin tüm çekirdeklerini kullanmak diye bir video gördüm ve o videoda işlemcinin iç parçacıklarını açıyordu. Ben de merak ettim araştırdım bulamadım. Bu threadlar ne işe yarar, açmalı mıyım açmamalı mıyım?

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ayar ile oynamak ile oynamamak arasında bir fark yok. Sadece düşürme yaparsın. O işler XP zamanında kaldı dual desteği bile yoktu.
Ayrıca gerçek 6 çekirdek olan bu işlemcide diğer sanal 6 Thread devreye almanın getirisi sadece +1 gerçek çekirdek kadar etki ediyor. Yani 7 çekirdeğin varmış gibi oluyor. Çalışan oyun program vb.. çok çekirdek desteklemedikçe zaten kullanamaz.
Bazıları %12 CPU kullanır bazıları %25 yazılımdan limitlidir.
Gidip biostan bu 6 çekirdeği kapatanlar oyunlarda daha iyi sonuç aldı.

Thread'ler kabaca mantıksal çekirdeklerdir. Bir thread, gerçek bir çekirdeğin %35-40'ı kadar performans verir.
Bu ayar ile oynamak ile oynamamak arasında bir fark yok. Sadece düşürme yaparsın. O işler XP zamanında kaldı dual desteği bile yoktu.
Ayrıca gerçek 6 çekirdek olan bu işlemcide diğer sanal 6 Thread devreye almanın getirisi sadece +1 gerçek çekirdek kadar etki ediyor. Yani 7 çekirdeğin varmış gibi oluyor.
Abartma.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı