CPU Turbo Boost açılınca boşta ısı artışı

Makaleler
3
Merhabalar, işlemcimi 2.40 GHz'den 3.20'ye çekince laptopum boşta aşırı ısınıyor.

Boşta turbosuz: 50-60 derece arası.

Boşta Turbo açıkken: 70-80 derece arası.

Bunun sebebi nedir, termal macun yenileyeli birkaç ay olmadı bile, Arctic MX-4 kullandım.

İşlemcim: i7 3630QM 2.40 GHz (Turbo ile 3.20)

Demekki 90-100 dereceleri geçiyor. Undervolt ile overclock yaparsanız pek sorun olmaz ama yapabilir misiniz bilmem.

İşlemcim 3. nesil olduğu için undervolt olmuyor, Turbo Boost kapalıyken yük altında 80-85 derecelere çıkıyor sistem.
BIOS'tan bakılıyor, açık olması gerekiyor ki frekans otomatik uyarlansın.
BIOS'da overclock kısmı kilitli bende, eğer orada değilse bakabilirim.

Laptop için normal. Ayrı bir soğutucu yoksa almanızı öneririm.
Laptop soğutucusu var altta fakat ne kadar işe yarıyor bilmiyorum. Ayrıca daha oyun açılmadan laptop kapanıyor turboda, daha oyun açılmadan nasıl 100 dereceyi geçebilir ki laptop ?

Merhabalar, işlemcimi 2.40 GHz'den 3.20'ye çekince laptopum boşta aşırı ısınıyor.

Boşta turbosuz: 50-60 derece arası.

Boşta Turbo açıkken: 70-80 derece arası.

Bunun sebebi nedir, termal macun yenileyeli birkaç ay olmadı bile, Arctic MX-4 kullandım.

İşlemcim: i7 3630QM 2.40 GHz (Turbo ile 3.20)
Turboyu devre dışı bırakmalısın laptoplar zaten çok ısınıyor.

Termal macundan sonra mı oldu?

Hayır, termal macundan da önce hiçbir sorun yoktu. Bir aralar bir sorun oluştu, hiçbir klavye laptopta çalışmıyordu, 1 kere a ya basınca "aa" yazıyordu. Bilgisayarcıya götürdüm, işlemci chipsetinde sorun olduğunu ve düzelttiğini söyledi, gerçekten düzeltmişti. Ondan sonra olmaya başladı, bir de üstüne şarj kablosu değişimi yaptım.
Büyük ihtimall
Laptopun içini aç tozları ve fanı temizle termal macunu Da değiştirirsen ısınma sorunu ortadan kalkar.
Dostum zaten yaptığımı söyledim.

Hayır, termal macundan da önce hiçbir sorun yoktu. Bir aralar bir sorun oluştu, hiçbir klavye laptopta çalışmıyordu, 1 kere a ya basınca "aa" yazıyordu. Bilgisayarcıya götürdüm, işlemci chipsetinde sorun olduğunu ve düzelttiğini söyledi, gerçekten düzeltmişti. Ondan sonra olmaya başladı, bir de üstüne şarj kablosu değişimi yaptım.
Eğer ondan direk sonra olduysa bilgisayarcı büyük ihtimalle bir şeye zarar verdi. Termal macunu bilgisayarcıya götürmeden önce mi sıktınız?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı