Çözüldü CPU Upgrade yapıldıktan sonra HDD'ler görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emrahcagigan

Kilopat
Katılım
23 Ekim 2013
Mesajlar
59
Çözümler
1
SSD veya HDD modeli
Ocz
Anakart
Msi x79 gd45 plus
Selam.
MSI X79A-GD45 Plus anakartıma 4930k varken Xeon E5-2697 V2 işlemci taktım, sorunsuz bilgisayarım açıldı 6 6 ve 10 TB olan HDD'lerimde 10 TB olanı Windows'ta göremediğimi fark ettim ama BIOS SSD dahil 4 adet olarak hepsini de görüyor Windows 10 kullanıyorum bilgisayarımda disk yönetiminde aygıt yöneticisinde hiçbir yerde göremiyorum biraz uğraştım kablolar vs değiştirdim şimdi SSD hariç HDD'lerimi göremiyorum diğer bilgisayarımda şu an hepsi de sorunsuz çalışıyor.

Anakartımın sayfasında uyumlulukta E5 2697 V2 için BIOS H7 yani 17.8 istiyor ama anakartımda şu an h kaç bilemiyorum 17.4 versiyonu yüklü BIOS güncelleme problemi yaşadım daha önce sorun yaşama ihtimaline karşı güncellemek istemiyorum son çare artık kqrtta seçmeli çift BIOS var ama yine de korkuyorum çünkü daha önce MSI X79-GD45 daha küçük bir anakartımın BIOS güncellemesini yaptım başarılı olduğu halde açıldığında siyah ekranda kaldı 2. bir bilgisayarcıya İstanbul'a gönderdim halen yapamadılar... Windows isteğe bağlı bütün güncelleştirmeleri de yaptım ama fayda etmedi.

Bir de sizlere danışayım istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüldü chipset ve MEI driverlerini tekrar yükleyince düzeldi BIOS güncellemesi de gerekmedi eski olmasına rağmen, teşekkürler
Peki biosa girdiğinde 1tb lik olan harddiskin gözüküyor mu?
Belki değişim esnasında harddiskin sata kablosunu vs çıkarmış olabilirsin.
Bir kontrol et dönüşlerini bekliyorum
 
Pekala format atıyormuş gibi davran. Biçimlendirme ekranı geldiğinde gözükmeyen hard diskin orada gözüküyorsa o hard diski biçimlendir, biçimlendirmeden sonra format atmadan bilgisayarı kapat.
Açıldığında disk yönetimine gir bakalım gelmiş olacak mı?
 

Geri
Yukarı