Çözüldü CPU ve DRAM LED ışıkları yanıyor ve bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aslankaplan12

Attopat
Daha fazla  
RAM
Patriot viper venom 6400mhz cl32
SSD veya HDD modeli
HP fx700 1tb
Anakart
Msi pro b650 gaming plus wifi
İşlemci
AMD ryzen 5 7600x
Kasaya güç verdiğimde EZ Debug LED'lerden CPU LED'i kırmızı ve DRAM LED'i turuncu yanıyor. Sistemi birkaç defa çalıştırabilmek başardım Windows falan yükleyebilidim ama her başlattığımda bu olay yaşanıyor çoğu zaman hiç boot olmuyor. Kasayı yeni birleştirdim RAM oksitlenme vb. tarzı şeyler olacağını hiç sanmıyorum ki silgiyle de sildim RAM'leri. Yanıtlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Dediğim gibi biraz kapsamlı sorun, İşlemci, Anakart, RAM üçüde buna sebep olabilir.
Hocam pinlerde herhangi bir sıkıntı göremedim.

Dediğim gibi biraz kapsamlı sorun, İşlemci, Anakart, RAM üçüde buna sebep olabilir.
Sorunu çözdüm. Sıvı soğutmayı monte ederken vidalarını fazla sıkmışım. Gevşettim birkaç sefer reboot ile hallettim. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Şöyle söyleyeyim ;
Sistemi ramleri 2-4 şeklinde takılmış biçimde çalıştırıyorum CPU kırmızı dram turuncu yanıyor. Ardından 4. Slottaki Rami çıkartıyorum tekrar başlatıyorum sistem beni biosa gönderiyor. Biostan çıktıktan sonra Windows başarılı şekilde başlatılıyor. Bu kısımdan sonra yeniden başlatmak istediğimde sistemi dram ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor (10-15 dakika belki de daha fazla bekledim). Sistemden gücü kestikten sonra ramlerle alakalı herhangi bi oynama yapmadığım sürece açılmıyor.

RAM'lerde sorun olsa sök tak sonrası kullanımda problem çıkarır, mavi ekran, reset, donma gibi, sizin sorun biraz geniş kapsamlı, pinlerin sağlam olduğu netse, yine de farklı bir RAM ile denemek lazım.
Hocam redditte aynı sorunu yaşayan birkaç kişi daha gördüm anakart değişimi yapmışlardı ancak öyle düzelmiş. Pinlerin düzgün olması net değil şu anlık tekrardan kontrol edip dönüş yapayım ben.

Hocam pinlerde herhangi bir sıkıntı göremedim.

Sorunu çözdüm. Sıvı soğutmayı monte ederken vidalarını fazla sıkmışım. Gevşettim birkaç sefer reboot ile hallettim. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çözüm
Her şey olması gerektiği gibi yapıldığında böyle sorun çıkması pin sorununu gösteriyordu zaten, soğutucuyu orantısız sıkınca temas sorunu olmuş demek ki, çözüldüğüne sevindim.

@Abstrack99

AM5 sokette işlemci hareket edip nasıl pin temas sorunu yaratıyormuş konusu, anlatınca olmuyor belki böyle anlaşılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı