CPU ve DRAM LED'lerinin yanması sorunu ve sistemin açılmaması

GkhnHsklt

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle geçende açılmaması ile ilgili bir konu açmıştım fakat orda belirtilen çözümleri denedim. Şimdi işler değişti biraz ve;

CPU ışığı yanıyor kafasına göre sönüp DRAM ışığı yanmaya başlıyor speaker ötmeye başlıyor. İşlemci BIOS güncellemesi gerektiği için dediler başta ve o zaman DRAM yanmıyordu veya dikkat etmemiştim ama ötmüyordu. Şimdi ilk açmak için düğmeye bastığımda herşey normal gözüküyor ama işlemci CPU led yanıyor bir süre sonra DRAM yanıyor CPU sönüyor ve ötmeye başlıyor cihaz. Sorun nedir?

- BIOS güncellemesi yetkili serviste yapıldı.

SİSTEM;
DARK N10 USB 3.0, 5x12cm Fan, Fan Kontrolcülü, Pencereli ATX Kasa DKCHN10

ANAKART
MSI B350M PRO-VD PLUS DDR4 3200(OC) AMD Soket AM4 mATX Anakart

GÜÇ KAYNAĞI
High Power 600W Simplicity 80+ Kırmızı LED Fanlı Güç Kaynağı (HPG-600ST-T12S)

İŞLEMCİ
AMD RYZEN 5 2600X 3.6/4.25GHZ AM4

EKRAN KARTI
MSI NVIDIA GeForce GTX 1060 6GT OCV1 6GB 192 bit GDDR5 DX(12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (GTX 1060 6GT OC

BELLEK
CORSAIR 8GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Single Ram

HARD DİSK
Toshiba P300 High Performance 3.5" Sata 3.0 2TB Sabit Disk (HDWD120UZSVA)

SSD
Sandisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD SDSSDA-240G-G26

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle elektrik ve güç kablolarını kontrol edelim. Eğer bunlarda sıkıntı yoksa, RAM'de bir sorun oluşmuş olabilir.

Bu nedenle RAM'i diğer slota alıp çalıştırmayı deneyebilirsin. Ayrıca anakart kitapçığında yazdığı şekilde BIOS'u sıfırlamanız faydalı olur.

Ram slotlarını değiştirdik olmadı. CPU ışığı ile neden ters orantılı ki? Ben orayı çözemedim açıkcası. BIOS sıfırlarsam güncelleme gider mi? Çünkü çok meşakkatli bir yol durumu var bana göre. Kolay kolay gidemem yanii. Mesela şöylede oluyor ramı çıkarıp takınca ara sıra sadece CPU yanıyor. Corsair sitesine baktığımda Ryzen ile uyumlu listesinde bu bellek yoktu bunla ilgili olabilir mi? Ve işlemci R5 2600x, çekirdeklerinde yamukluk vesaire yok tertemiz.... Lütfen yardımcı olun

BIOS'u sıfırlarsanız, yeni BIOS silinmez.

CPU LED yanıyorsa bakılacak şeyler azdır. Ya CPU'da sıkıntı vardır yada onu besleyen güç birimlerinde. Bazen RAM bazlı hatalar da CPU'nun çalışmasını engeller.

O zaman mantıken direk RAM sorunlu oluyor.. Çünkü DRAM yanarken bi anda CPU sönüyor veys tam tersi... İşlemci tek başına bence sorunsuz. İnşallah yani, iade edemiyorum.
Ne yapmamı önerirsiniz? RAM'ı iade edebilirsem edeyim mi?

Şöyleki, RAM uyumsuzluğu benim de başıma geldi. Ben 1 sene kullandıktan sonra ''artık yeter'' diyil servise verdim.

RAM'ler mi sorunluydu, yoksa politikaları mı böyleydi bilmiyorum, fakat iade kararı çıktı.

İşlemciyi servise verirseniz de değişim kararı çıkacaktır. Ben 2 kere vermek zorunda kaldım, şu an 3. işlemcimi kullanıyorum. (6700K)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…