Selamünaleyküm. İşlemcimi kullanabileceğim son hızda kullanmak istiyorum. BIOS'ta böyle bir menü gördüm "CPU Configuration" diye. Burada yapacağım ayarlar nelerdir?
Bir de bir arkadaşla konuşuyorduk. Bana soğutucuya voltaj vererek son hızda kullandığını söyledi. Evet ses yüksek ama verim de yüksek dedi. Bu işlemi nasıl yaparım?
Aman voltaj falan vermeyin hocam yaklarsın sonra işlemciyi. CPU Smart fan Control üzerindeki ayardan normal olan değeri Full yaparak sürekli olarak tam hızda dönmesini sağlayabilirsiniz ancak kesinlikle arkadaşınızın söylediği gibi "verimli" falan olmayacaktır, anca ses yapıp kafanızı şişirecek.
Aman voltaj falan vermeyin hocam yaklarsın sonra işlemciyi. CPU Smart fan Control üzerindeki ayardan normal olan değeri Full yaparak sürekli olarak tam hızda dönmesini sağlayabilirsiniz ancak kesinlikle arkadaşınızın söylediği gibi "verimli" falan olmayacaktır, anca ses yapıp kafanızı şişirecek.
Fanın sürekli maksimum devirde çalışması zaten fanın ömrünü tüketecektir. Eğer bilgisayarın ısınırsa zaten maksimum hıza kendi çıkarır soğutucuyu. Sen fanı en yüksek hıza alınca performans artışı sağlayamazsın.