Çözüldü CPU-Z programı 5600MHz olan RAM'leri 2800 olarak gösteriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

soldadoo

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen 9 8945hs rtx 4060 2*8 ddr5 ram
Meslek
öğrenci
Selam herkese. HP Victus Ryzen 9 8945HS ve RTX 4060 kullanıyorum. 1x16 5600MHz DDR5 kullanıyorum. CPU-Z adlı programda RAM hızı 2800 gösteriyor fakat görev yöneticisinde 5600 hangisi doğru? Başka yerlerde de CPU Z'nin RAM hızını yanlış gösterdiğini okudum. Bilenler aydınlatsın, RAM hızını nasıl artırırım ve modelini nasıl öğrenirim?

Çözüm
Dediğiniz 2800MHz yazılan yeri 2 ile çarparsanız 5600MHz'i bulursunuz, RAM frekanslarında bu şekilde hesaplama yapılıyor.

1. Neden Biri 2800, Diğeri 5600 Gösteriyor?​

Her iki değer de teknik olarak doğrudur.

• DDR Teknolojisi: Kullandığınız RAM tipi DDR5 (Double Data Rate 5). İsmindeki "Double" (Çift) kelimesi, belleğin her saat döngüsünde iki kez veri aktardığı anlamına gelir.
  • CPU-Z: Bu program, RAM'in gerçek ham frekansını (Base Clock) gösterir. Sizin durumunuzda bu 2800 MHz'dir.
  • Görev Yöneticisi: Windows ise pazarlama değerini, yani efektif hızı gösterir.
Matematiksel olarak durum şöyledir:

2800 x 2 = 5600 (Efektif Hız)
Sonuç: RAM'iniz şu an vaat edilen tam hızı olan 5600 MHz'de çalışıyor. Bir ayar yapmanıza gerek yok.

Dediğiniz 2800MHz yazılan yeri 2 ile çarparsanız 5600MHz'i bulursunuz, RAM frekanslarında bu şekilde hesaplama yapılıyor.

Çözüm

Çok teşekkürler hocam aydınlattınız beni. 32 RAM'e ihtiyacım aynı RAM'den alsam 32 GB oluyor ve şu anda RAM 8000 TL ne yapmalıyım beklemeli miyim yoksa 4 5 ay sonra mı alayım?

Teşekkür ederim

Çok teşekkürler hocam aydınlattınız beni. 32 RAM'e ihtiyacım aynı RAM'den alsam 32 GB oluyor ve şu anda RAM 8000 TL ne yapmalıyım beklemeli miyim yoksa 4 5 ay sonra mı alayım?

Piyasa muhtemelen daha da artacak gibi, bulduğunuz anda alın derim. Çip sıkıntısı var çünkü, daha da artar bizde fiyatlar.

Teşekkür ederim.

Geçtiğimiz günlerde Micro'nun kurumsala yönelip, bizim gibi son tüketiciye RAM üretmeyecek olmasıyla ilgili haberleri okuduysanız fiyatların düşmekten çok artacağını düşünüyorum, imkan varsa şimdi alın geçin.

Herkese teşekkür ederim bana yardımlarınız için iyi akşamlar dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…