Öncelikle cevabınız için teşekkürler. MHz değerinin neden değiştiğini hatırladım. Bilgisayara temiz kurulum yaptıktan sonra XMP profil 2'yi seçerek 3200 MHz değerine çıkarıp kontrolleri sağlamıştım. Ondan sonra BIOS güncellemem gerektiği aklıma geldi ve MSI sitesinden son sürümü indirip kurulumu sağladım. O yüzden XMP profil ayarlarım kapanmış olmalı. Az önce BIOS arayüzüne girip A-XMP'yi etkinleştirip profil 2'ye geçiş sağladım. F10 tuşu ile kaydedip çıkış yaparak bilgisayarı yeniden başlattım. Ekran yemyeşil bir halde takılıp kaldı. Yeniden başlatıp profil 1 yani 2933 MHz'de denedim, sonuç değişmedi. A-XMP'yi disable yapıp yeniden başlattığımda bilgisayar düzeldi. Sizce sorun nedir?Burada gözüken değeri 2 ile çarpın, o değerde çalışıyordur. RAM şu an 2133 MHz değerinde çalışıyor. BIOS ayarlarını defaulta alın ve XMP profilini tekrar seçin. Ayrıca bu ayarı değiştirdikten sonra BIOS'tan çıkarken ayarları kaydettiğinizden emin olun. Save & Exit seçeneği ile çıkış yapın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.