CPU_FAN kısmına 3 pinli fan takılırsa bir şey olur mu?

Bazzko

Decapat
1 kere taktım ama hangi tarafı boşta kaldı hatırlamıyorum ama anakarttaki Debug LED'leri CPU'da kalmıştı. CPU'yu çıkardım taktım falan (sorunu bence burada açıklamama gerek yok hallettim). 4 pinli fanı taktığımda normal çalıştı. Geri de biraz üşendim biraz da buraya sorayım dedim. Hafta sonu da bir daha denerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 kere taktım ama hangi tarafı boşta kaldı hatırlamıyorum ama anakarttaki Debug LED'leri CPU'da kalmıştı. CPU'yu çıkardım taktım falan (sorunu bence burada açıklamama gerek yok hallettim). 4 pinli fanı taktığımda normal çalıştı. Geri de biraz üşendim biraz da buraya sorayım dedim. Hafta sonu da bir daha denerim.

3 pinli bir fanı CPU_FAN kısmına takabilirsiniz, ancak hız kontrolü yapamazsınız ve fan sürekli tam hızda çalışır. Bu durum soğutma performansı açısından sorun yaratmasa da, gürültü seviyesi yüksek olabilir. Hafta sonu denemek isterseniz fanın pinlerini dikkatlice hizalayarak takın. Genellikle 3 pinli konektörde bir çıkıntı (key) bulunur ve bu çıkıntı anakart üzerindeki başlıkta bir yuvaya denk gelmelidir. Yanlış takmaya çalışmayın.

Anakart tarafında sorun olmaz ama fan sürekli tam güçte çalışıcağı için fan ın ömrü daha hızlı biter ayrıca anakartta RGB ayarlarını yapamazsın diye de duymuştum ama emin değilim.

Anakart tarafında sorun olmaz ama fan sürekli tam güçte çalışıcağı için fan ın ömrü daha hızlı biter ayrıca anakartta RGB ayarlarını yapamazsın diye de duymuştum ama emin değilim.

RGB ayarı farklı olay hocam. Onun için anakartta RGB girişi ve fanda da RGB olması gerek.

Chat gbtden biraz da farklı bir yerlerden baktım sol taraftan hiza alarak en sağ boşta kalacak şekilde takacakmışım BIOS da fan kontrola gelip PWM ayarınamı ne çekicekmişim herhalde yani BIOS'tan bir şekilde ayarlasam bence fan tam güçte çalışmaz RGB içinde kontrolcüm var zaten o hallediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı