CPU_FAN nasıl çoklanır?

Hakan Acer

Megapat
Makaleler
1
Yer
Trabzon/Ortahisar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: MSI PRO B660M-A DDR4 - Gigabyte RTX 3060Ti Vision OC - Intel i5 12600K - Gskill RipjawsV 4000MHz Cl18 (2x8) DDR4 - Silicon Power 5000/4400 MB/S M.2 4x4 gen 1TB - Aerocool Airhawk - Corsair CV750+80w - Corsair Hydro H100X Sıvı Soğutma
Anakartım MSI B660-A Pro sıvı soğutucum var. Sıvı soğutucumun pompa kablosunu anakart üzerinde bulunan cpu_pump bölümüne taktım. 2 radyatör fanından birini de CPU_FAN (hız ayarlanabilir özellikli port) diğerini ise SYS_FAN bölümüne taktım. Bu nedenle radyatör fanlarından biri SYS_FAN'a takılı olduğu için sabit hızlı çalışırken diğer CPU_FAN taktığım ise ısıya göre hızlanıp yavaşlıyor. Anakartımda başka CPU_FAN bölümü yok birçok SYS_FAN var. Ben de 2 fanı CPU_FAN gibi çalışsın istiyorum.

Bu soruna çözüm için internet üzerinden fan çoklayıcılarına baktım. 4 pin anakarttaki CPU_FAN'dan çıkan kablo 2 adet 4 pin radyatör fanına geçmesi gerekiyor. Ama internette baktığım çoklayıcılarda hep 1 adet anakarta giren 4 pin, fan için 1 tane 4 pin gerisi hep 3 pin kablo oluyor. 2 fanımı da CPU_FAN gibi hızlarının aynı şekil azalıp artması stabil çalışmaları için CPU_FAN'a bağlamak istiyorum. İnternette bir türlü bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Slx-F301
Alfais 4337
Alfais 4989

Bu ürünlere bir bakın
  • Alfais için araştırma yaptığımda ürün açıklamalarında şöyle bir yazı var yazıyı alta ekliyorum. Kırmızı olan 4 pin kısıma bir radyatör fanını diğer 4 pin kısımlara da diğer 4 pin fanı taktığımda düzgün çalışacak mı?

• Hub arabirimlerinde, KIRMIZI CPU arabirimi, CPU fanına özel arabirimdir (hız algılama işleviyle). Anakart yalnızca bir dönüş hızı sinyali alabildiğinden, kalan dokuz geleneksel fan arabirimi PWM işlevine sahiptir, ancak hız sinyali yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…