CPU'yu fanı çalışmadan kullanmak sorun olur mu?

Yaklaşık 1-2 haftadır CPU'nun oyunlara girdiğimde 70 derecelere çıktığını gözlemledim (normalde 50 derecelerde gezerdi) fakat çok gözüme batmadı çünkü havanın ısınmasından dolayıdır diye düşündüm. Bugün sistemin içini açtığımda CPU fanının çalışmadığını gördüm. Yani 1-2 haftadır fansız kullanıyormuşum. Fan olmadan Prime95 ile yük bindirdiğimde Max 90 dereceye çıktı fakat oyun oynarken CPU fazla kullanılmadığı için 70 derecelerde geziyor. Fanı temizledim fakat hala çalışmıyor. BIOS'dan ayarlara baktım fakat CPU fanıyla alakalı bir ayar göremedim. Böyle kullanmamın bir sakıncası var mıdır yoksa yeni fan mı almalıyım? (Yeni sistem toplayacağım için buna masraf yapmak istemiyorum, eğer çok acil bir şey değilse hiç değiştirmesem benim için daha iyi olur. 1 ay idare etse yeter.)

Not: Stok fan kullanmıyorum. Sonradan aldım.

Yaklaşık 1-2 haftadır CPU'nun oyunlara girdiğimde 70 derecelere çıktığını gözlemledim (normalde 50 derecelerde gezerdi) fakat çok gözüme batmadı çünkü havanın ısınmasından dolayıdır diye düşündüm. Bugün sistemin içini açtığımda CPU fanının çalışmadığını gördüm. Yani 1-2 haftadır fansız kullanıyormuşum. Fan olmadan Prime95 ile yük bindirdiğimde Max 90 dereceye çıktı fakat oyun oynarken CPU fazla kullanılmadığı için 70 derecelerde geziyor. Fanı temizledim fakat hala çalışmıyor. BIOS'dan ayarlara baktım fakat CPU fanıyla alakalı bir ayar göremedim. Böyle kullanmamın bir sakıncası var mıdır yoksa yeni fan mı almalıyım? (Yeni sistem toplayacağım için buna masraf yapmak istemiyorum, eğer çok acil bir şey değilse hiç değiştirmesem benim için daha iyi olur. 1 ay idare etse yeter.)

Not: Stok fan kullanmıyorum. Sonradan aldım.
Gereksiz ısınır ve bir zaman sonra sıcaklık ile alakalı hata alabilirsiniz. Ucuz da olsa yeni bir fan alıp takmanız daha iyi olur. Bende bir keresinde fanı takmayı unutmuştum ve çalışmıyor iken 3 fps alıyordum. :D

Neden macera arıyorsunuz? Alın en ucuzundan bir fan kullanın.

Macera aramakla ne alakası var? Zaten 1 ay sonra bu sistemi kullanmayacağım ve neden 50 TL'de olsa boşa masraf yapmış olayım?

Bana fotoğraf atmanız yeterli.
Ayrıca fan kaç pinli onu da yazın.
Masraf yapmadan işi çözmek gerek adam zaten PC alacakmış.

Fan 4 pinli hocam.

Hangi soğutucu?
Ona uygun ölçüde bir fan alın pin sayısı (3 ya da 4) uyan.

Dark markasının bir soğutucusu fakat modelini bilmiyorum. 4 pinli

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı