CR2 dosyasını hangi program ile açabiliriz?

Katılım
3 Kasım 2014
Mesajlar
1.701
Makaleler
3
Çözümler
2
Merhaba arkadaşlar,

3 hafta önce nişan yaptık, fotoğrafçı tutmuştuk flasha atacaktı atmış gayet iyi güzel ama CR2 dosyası olarak mevcut, bir kopyasını da JPG yapmış fakat Windows'daki fotoğraflar uygulaması ile açınca fotoğraf sağa dönüyor ve renkler değişiyor. Yani asıl formatından kayıyor gibi, kalitesizleşiyor. Bazı fotoğraflara shop yapmış onlar açılıyor gayet güzel. Hangi program ile açabilirim bu fotoğrafları?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cr2 RAW formatıdır. Yani fotoğrafın ham halidir. Aynı numaralarla jpeg halleri de varsa elinizde CR2 formatlıları arşiv olarak tutabilirsiniz elinizde. Ama yok illaki ben RAW fotoğraf üzerinden çalışma yapacağım derseniz Photoshop veya Lightroom ile fotoğraflarınızı açıp üzerinde çalışma yapabilirsiniz.
 
Jpeg olarak yok JPG olarak var, onlar da dediğim gibi açınca fotoğraf düzlen sağa yatıyor, renkleri koyulaşıyor ve görüntü kalitesi değişiyor. O yüzden ücretsiz bir program ile açsam kalitesi düşmez diye düşündüm.

Jpeg ve JPG aynı uzantıdır hocam.
RAW fotoğraflar ham görüntü olduğu için JPG versiyonu ile arasında fark vardır tabii ki. Fotoğrafçınız eğer Photoshop yaptıysa o işlemler jpeg fotoğraflardadır. Eğer üzerinde bir işlem yapmadan sadece CR2 dosyaları JPG versiyonuna çevirilecekse dosyaları bana gönderebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
 
Dosyaları çevirmiş, çevrilen dosyalarda işlem yazılmış fakat ben açtıktan 1 saniye sonra işlem kayboluyor ve fotoğraf sağa yatık hale geliyor.

Sağa yatık hale gelmesini fotoğrafa sağ tıklayarak saat yönünün tersine çevir diyerek düzeltebilirsiniz. Lakin yapılan işlemin kaybolmasını farklı bir görüntüleyici ile açıp deneyebilirsiniz. Onu da dosyaya sağ tıklayıp birlikte aç'a tıklayıp ardından uygun bir görüntüleyici seçip deneyin.
 
Sağa yatık hale gelmesini fotoğrafa sağ tıklayarak saat yönünün tersine çevir diyerek düzeltebilirsiniz. Lakin yapılan işlemin kaybolmasını farklı bir görüntüleyici ile açıp deneyebilirsiniz. Onu da dosyaya sağ tıklayıp birlikte aç'a tıklayıp ardından uygun bir görüntüleyici seçip deneyin.

Evet sadece dönme olsaydı düzeltilemeyecek bir şey değil ama işlem kayboluyor, uygun bir görüntüleyici bulamadım ondan açtım konuyu.
 
Hocam bir de şunu dene. Fotoğraflardan bir tanesini paint ile aç ve farklı kaydet. Farklı kaydettiğin fotoğrafa bak bakalım bir aynı şeyi yapacak mı?
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı