CR6SE Isıtma Başarısız Hatası

Lnosmni

Hectopat
Yazıcımı bir süre önce parçalarını ayırmıştım. Bugün tekrar birleştirdim ancak hotend fanlarının dönmediğini fark ettim ve yazıcıyı otomatik kalibrasyona aldığımda önce hedef ısı olan 120 dereceye çıkmaya çalışıyor sonra bu hatayı veriyor:

1690733953732.png

Abim geçmiş olsun, ısı entegresi, yani ısıtıcıyı bozmuşsun. Teknik servise götür. Fanlar dönmüyorsa zaten bir hata vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik servis derken bulunduğumuz yerde böyle yer olduğunu sanmıyorum. Isı entegresi demişken o beyaz kablolu zıbırtı mı?

Peki fanın dönmeme sebebi ne olabilir? Ek olarak ben bu ısıtıcıyı dün taktım ve bugün ilk kez çalıştırdım bana yanlış ısıtıcı göndermiş olabilirler mi bundan dolayı bu hatayı verebilir mi?

Termistör kablosu çok incedir, kopmayıp zedelense bile ölçümler sapar, vidasını çok sıkarsan gene zarar verirsin, hafif sıkman yeterli ama çok gevşek de bırakmaman gerek tehlike oluşturmaması için. Kartuşunda sorun yoksa termistörü yenilemeyi düşünebilirsin. Fanlar için montajını ve kabloları gözden geçir.

Yeriniz neresi? Ve ayrıca karta giren tüm soketleri doğru doğru taktığınızdan emin olun. Ayrıca termistör yazıcıyı açınca başlangıçta hotendi kaç derece olarak algılıyor?

Termistör kablosu çok incedir, kopmayıp zedelense bile ölçümler sapar, vidasını çok sıkarsan gene zarar verirsin, hafif sıkman yeterli ama çok gevşek de bırakmaman gerek tehlike oluşturmaması için. Kartuşunda sorun yoksa termistörü yenilemeyi düşünebilirsin. Fanlar için montajını ve kabloları gözden geçir.

Evet birçok kez tak çıkar yaptım birazcıkta zorladım sanırım bozulmuş olabilir mi?

Yeriniz neresi? Ve ayrıca karta giren tüm soketleri doğru doğru taktığınızdan emin olun. Ayrıca termistör yazıcıyı açınca başlangıçta hotendi kaç derece olarak algılıyor?

Nazillide oturuyorum soketleri ters bağlamışım şu an yazıcı hotendi -15 derecede gösteriyor

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı